'Acústic a Aurha', el nou disc dels germans Saltor

El tercer disc dels reconeguts músics santcugatencs ha sortit ja a la venda a través de plataformes digitals

Portada del disc Portada del disc
Portada del disc Portada del disc
A partir del 3 d'abril, ja es podia adquirir en digital el tercer disc dels germans Saltor, Acústic a Aurha. Un disc que, físicament, es podrà adquirir a principis d'aquest mes de maig, coincidint amb la presentació en directe del nou treball aquest diumenge 4 de maig, a les 18 hores, al Cafè Belgrado de Sant Cugat.

Oriol Saltor i Jaume Saltor són dos prestigiosos musics catalans coneguts sobretot per la seva trajectòria com a components del grup La Porta dels Somnis, però que tenen a les seves esquenes una àmplia trajectòria com a instrumentistes.

Acústic a Aurha (Gorvijac Music, 2014), arriba després de Instrumental (Gorvijac Music, 2009) i Cordes de plata (Gorvijac Music, 2012). El nou disc és en acústic, amb una proposta íntima, únicament amb dues guitarres, que trenca amb la línia dels dos treballs anteriors, en format elèctric.

Com explica Oriol Saltor, el canvi de format es deu a que “teníem ganes d'experimentar amb les guitarres acústiques, i el resultat ens agrada molt”. A més, afegeix que “està gravat en directe, tocant els dos alhora, cosa que hi afegeix una dificultat extra, però que ens va agradar fer-ho així, ja que és com ho feien els guitarristes clàssics, i era tot un repte per a nosaltres, que venim del rock!”.

I és que el disc es va gravar i mesclar en directe, amb Mauri Tonelli. Fou en aquest enregistrament, fa cosa de tres setmanes, en el que els germans Saltor van enregistrar el primer disc oficial del disc, amb el tema Por Calamares. “El vídeo simula l'enregistrament en directe”, explica Saltor. El per què de l'elecció d'aquest tema com a carta de presentació, explica, “és perquè té un punt aflamencat que ens sembla que és molt diferent al que havíem fet fins ara, i vam creure que era una bona manera de presentar aquest canvi d'estil”.

Acústic a Aurha està format per 10 cançons: nou temes propis més una versió del Tears in Heaven d'Eric Clapton. “El que té en comú el disc amb els anteriors és que hi ha diferents estils; hi ha de tot. I crec que això ens diferencia de la resta de grups”, explica Saltor.

 
Comentaris

Destaquem