Al descobert tots els detalls del número 5 del Món Sant Cugat

Els germans Claret han ofert un petit concert en la presentació del número 5 del Món Sant Cugat, que té per tema central les entitats culturals del municipi

Els entrellats del número 5 del Món Sant Cugat, la revista monogràfica del TOT Sant Cugat, s'han presentat en públic al Teatre-Auditori, en un acte presentat pel director del TOT Sant Cugat, Josep Maria Vallès. Hi ha assistit l'alcaldessa de la ciutat, Carmela Fortuny, i ha comptat amb un petit concert dels germans Claret, que han amanit la jornada de presentació de la revista amb peces de Beethoven, Joseph Haydin, Ravel i Kodály. L'acte de presentació de la revista s'ha celebrat el dimecres 27 de juny, a les 19:30 h, i hi han assistit, aproximadament, 400 persones.

De fet, en l'acte hi han participat també el director del Teatre-Auditori, Pep Tugues; Ramón Grau, president del grup Totmedia; i l'alcaldessa, Carmela Fortuny. 

Cinta Caballé, periodista del TOT Sant Cugat, ha estat l'encarregada de produir i redactar el reportatge central del número 5 del Món Sant Cugat, que tracta sobre les entitats culturals del municipi. Tot i això, la periodista no ha pogut assistir a l'acte.

A banda dels continguts sobre les entitats culturals, en aquest número de la revista, que es publica bianualment, hi podem trobar una entrevista amb els germans Claret, un reportatge sobre 'Sant Cugat Ciutat Europea de l'Esport' o un altre sobre els 25 anys del Teatre-Auditori, entre molts d'altres temes. En difinitiva, un total de 125 pàgines en les que s'analitza, de forma reposada i a foc lent, la cultura, el teixit associatiu i l'esport de Sant Cugat. Com cada número del Món Sant Cugat, pot adquirir-se per un preu de 8€; o bé amb la quota de subscriptor de 15€ anuals.

El desenvolupament de l'acte de presentació

El president del grup Totmedia ha estat un dels encarregats de parlar durant l'acte. FOTO: Artur Ribera

La presentació del 5è monogràfic ha iniciat amb la projecció d'un vídeo sobre la temàtica que tracta aquest número 5 de la revista: la cultura de Sant Cugat. Posteriorment, el director del TOT Sant Cugat, Josep Maria Vallès, ha pres la paraula per saludar als assistents i iniciar el desenvolupament de la presentació. En la salutació, Vallès ha explicat la filosofia del grup comunicatiu Totmedia, així com de la revista. "Volem mirar més enllà del dia a dia i explicar què passa a prop nostre i els projectes que han de venir en un futur", ha explicat el director del TOT Sant Cugat.

Posteriorment ha passat la paraula a Lluís i Gerard Claret, que porten 50 anys de trajectòria musical. Dins d'aquests 50 anys van formar part del famós 'Trio de Barcelona'. Per celebrar els 50 anys de trajectòria, actuaran amb el Trio de Barcelona al Teatre-Auditori. "És un gran orgull poder celebrar els 50 anys de trajectòria amb el Trio de Barcelona a Sant Cugat", han explicat. Vallès els ha demanat que escollissin un moment dels 50 anys de trajectòria. Els germans Claret han assegurat que se'n queden amb moltes. "Hi ha molts moments puntuals amb els que et quedes. Tots són fruit d'una trajectòria feta durant el dia a dia", han afegit.

Els 25 anys del Teatre-Auditori, és un altre dels reportatges del número 5 del Món Sant Cugat. Per això, també ha parlat el seu director, Pep Tugues: "Vull convidar tothom a venir el dia 10 de juliol al Teatre-Auditori, quan presentarem tots els actes de celebració".

Cinta Caballé ha estat l'encarregada de fer el reportatge central del Món Sant Cugat, però no ha pogut assistir a la presentació del número 5 de la revista. Per això, Josep Maria Vallès ha llegit unes paraules escrites per la periodista.

El president del Totmedia Grup de Comunicació, Ramon Grau, també ha adreçat unes paraules als assistents durant la presentació: "El Món Sant Cugat és un projecte del Totmedia que ens fa sentir més útils. Per nosaltres cada edició del Món Sant Cugat és un gran esdeveniment que volem compartir", ha explicat. "Voldria destacar la importància del teixit associatiu i les entitats culturals que donen vida a aquest poble", ha afegit. A més, ha afirmat que el grup se sent molt satisfet de la rebuda que té la revista. "Sense tots els col·laboradors i patrocinadors no seria possible fer aquesta revista. Per això els agraeixo la seva aportació", ha afegit Ramon Grau.

L'acte de presentació del número 5 de la revista Món Sant Cugat ha comptat amb la presència de l'alcaldessa Carmela Fortuny: "En aquesta edició voleu parlar de la cultura i l'esport i us vull agrair que hàgiu fet aquesta referència a l'esport en l'any que Sant Cugat és Ciutat Europea de l'Esport", ha iniciat l'alcaldessa. "Vull remarcar que ompliu de contingut la ciutat, la cultura de la ciutat. Per tant ompliu de contingut aquest petit món que és Sant Cugat", ha afegit l'alcaldessa. A més, va explicar que el fet de tractar aspectes identitaris de la ciutat, ajuda a mantenir una forta personalitat santcugatenca als habitants del municipi.

Concert dels germans Claret per cloure l'acte

Els germans Claret han interpretat obres de diferents compositors clàssics. FOTO: Artur Ribera

Després dels parlaments ha arribat el toc musical, que ha servit per amanir aquesta presentació. Els reconeguts germans Claret han interpretat durant, aproximadament, mitja hora, peces clàssiques de Beethoven, Joseph Haydin, Ravel i Kodály. Així doncs, la presentació ha tingut, igual que el 5è monogràfic del TOT Sant Cugat, la cultura per bandera. Després del concert i per cloure l'acte, els assistents han gaudit d'una copa de cava al vestíbul del Teatre-Auditori.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem