Alejandro Palomas presenta 'Una madre' a Sant Cugat

El reconegut escriptor parlarà de la seva darrera novel·la aquest dimarts, 27 de maig, a les 19.30 hores, al Cafè Auditori

Portada del llibre Portada del llibre
El prestigiós escriptor Alejandro Palomas, qui actualment resideix a Sant Cugat, presenta aquest dimarts, 27 de maig, el seu darrer llibre al Cafè Auditori. Una presentació organitzada per El Celler de Llibres, dintre del programa Lletres i en col·laboració amb l'Ajuntament de Sant Cugat, que començarà a les 19.30 hores.

D'aquesta manera, els santcugatencs podran xerrar amb l'autor sobre la seva darrera novel·la, Una madre, publicada per l'editorial Siruela, i que va exhaurir la primera edició en tres setmanes i ja s'està venent la segona edició. Qui assisteixi a la presentació amb la seva mare s'emportarà un detall de record.

Sinopsi
El retrat d'una ciutat acollidora i esquiva a la vegada, d'una família unida pels fràgils llaços de la necessitat i de l'amor, i la mirada única d'una dona meravellosa en un moment extraordinari. Falten unes hores per la mitjanit. Finalment, després de nombrosos intents, Amalia ha aconseguit als seus 65 anys veure complert el seu somni: reunir a tota la família per sopar per Cap d'Any.

Una mare explica la història de com Amalia teixeix amb el seu humor i la seva entrega particular una xarxa de fils invisibles amb la que uneix i protegeix als seus, sargint els silencis d'uns i canalitzant el futur dels altres. Sap que serà una nit intensa, plena de secrets i mentides, de molt riure i de confessions que durant molt de temps han estat contingudes i que per fi esclaten per descobrir el que queda per viure. Sap que és el moment d'actuar i no està disposada a que res l'aparti del seu objectiu.

Una mare no és solament el retrat d'una dona valenta i entranyable, i dels membres de la seva família que depenen d'ella i de la seva peculiar energia per afrontar les seves vides, sinó també un besllum del que la condició humana és capaç de demostrar-se i mostrar quan aprofundeix en la seva millor versió.

L'autor
Alejandro Palomas (Barcelona, 1967) és llicenciat en Filologia Anglesa i Master in Poetics pel New College de Califòrnia, a Sant Francisco. Ha compaginat les seves incursions al món del periodisme amb la traducció d'autors com Katherine Mansfield, George Gissing, Willa Cather, Oscar Wilde, Jack London, Gertrude Stein o François Sagan. És autor de diverses novel·les, entre elles destaquen El tiempo del corazón (per la qual va ser triat Nou Talent Fnac), Tanta vida y El secreto de los Hoffman (finalista del VII Premio de Novela Ciudad de Torrevieja 2008 i adaptada al teatre al 2009). La seva obra ha estat traduïda a vuit llengües.

 
Comentaris

Destaquem