Àngels Gil publica la seva primera novel·la, 'La Casa del Azúcar'

L'escriptora, santcugatenca desde fa 30 anys, s'endinsa dins del món de la literatura amb la seva primera obra

Àngels Gil, de 58 anys i resident a Sant Cugat des de fa més de trenta anys, publica la seva primera novel·la 'La Casa del Azúcar'. Aquest mes de novembre ha arribat a les llibreries físiques i digitals la 4a edició d'aquesta obra novel·lística editada per Ediciones B dins del marc de la seva col·leció Grandes Novelas.

 
Portada del llibre 'La Casa del Azúcar'. FOTO: Cedida.

Portada del llibre 'La Casa del Azúcar'. FOTO: Cedida.

És una història costumista de la vida d'una dona, des de que té quinze anys fins que arriba la Guerra Civil, aproximadament des de l'any 1909 fins a l'any 1936, que és quan comença la guerra. La novel·la succeeix en un context difícil del segle XX i tracta d'una dona forta i que es val per si mateixa per aconseguir els seus objectius. Principalment, és la relació d'una minyona amb la noble casa de la família Prado de Sanchís a l'Aragó.

L'argument de la novel·la tracta diferents temes com el poder, l'amor i les experiències d'una minyona que ha de gestionar la seva pròpia vida. "Té trames romàntiques i de misteri, a més intento fer una reflexió que tracta sobre el perdó. Sobre què és el que podem perdonar i el que no i com podem assolir la vida abans i després del perdó" explica Àngels Gil, autora del llibre.

Aquest llibre està inspirat en la vida de la besàvia de l'Àngels. "No és exactament la història de la meva besàvia, però sí agafant unes quantes pinzellades de les històries que el meu pare ens explicava sobre la meva besàvia, i amb això he pogut construir un bon relat" afegeix l'escriptora.

Als seus 58 anys escriu la seva primera novel·la després de realitzar cursos de formació de tècniques literàries a l'Escola d'Escriptura a l'Ateneu Barcelonès. Amb això, va poder dedicar més de 4 anys i més de 500 pàgines a la que és ara la seva primera novel·la. "Durant el meu itinerari vaig escriure aquesta novel·la i quan ja la tenia quasi enllestida, vaig tenir la sort que va caure en mans de l'Agencia Literària Carmen Balcells, una de les més importants en l'àmbit literari, els hi va agradar i van decidir buscar un editor" sentència Gil.

A part d'endinsar-se dins del món de l'escriptura té estudis en Relacions Laborals i Recursos Humans, que va assolir a la Universitat de Barcelona, i fa molts anys que exerceix d'advocada.

 

 
Comentaris

Destaquem