Àngels Ribé representa Sant Cugat a la Fira Internacional d'Art Contemporani de Madrid

L'artista santcugatenca participar al certamen de la ma de la galeria Raína Lupa de Barcelona

Del 15 al 19 de febrer s'ha celebrat a Madrid la Fira Internacional d'Art Contemporani (ARCO), on s'han donat cita centenars de galeries i artistes d'arreu del món. Entre tots ells, ha destacat la presència de l'artista santcugatenca Àngels Ribé, que ha estat convidada per la galeria barcelonina Raína Lupa. Ribé ha presentat un total de nou obres: Escuma, Eruption-contraposition-Association, Association 4, Association 3, Light Interaction, Wind Interaction, Invisible Geometry 2, Two main subjective points on an objective, Trajectory i Sense títol.

El passat estiu, Àngels Ribé es va convertir en la primera artista santcugatenca en exposar individualment al MACBA, en una iniciativa del Museu per donar veu als artistes rellevants del país. Després d’una llarga estada als Estats Units i a París, els interessos de Ribé giren al voltant de qüestions com la forma i el volum i la intervenció a l’espai públic. La inclusió d’elements i materials en la natura, la presència del propi cos o el de l’espectador com a elements narratius i d’integració de formes geomètriques són aspectes fonamentals del seu treball.

La seva obra s'entén com un espai d'experimentació fenomenològica, que intenta socialitzar i integrar l'espectador, convidant-lo sovint a intervenir amb la peça o investigant els possibles diàlegs entre elements com l'aigua i l'escuma o la llum i l'ombra. Ribé progressivament es va dedicar a qüestionar l'obra d'art com a material artístic, depreciant l'objecte progressivament i passant a fer servir l'espai o el propi cos com a entorn de treball, investigació o anàlisi, i començant a fer instal·lacions i performances, caracteritzades per la contingència, on la possibilitat que una cosa pogués passar o no, remarcant l'aspecte efímer de l'actuació.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem