Arrenca el Sant Cugat Fantàstic amb l'objectiu de seguir creixent

El Festival Internacional de Cinema Fantàstic i de Terror se celebra fins al 17 de juny al voltant del Teatre-Auditori

El cinema de terror i fantàstic és el protagonista del cap de setmana a Sant Cugat del Vallès amb la celebració de la quarta edició del Sant Cugat Fantàstic, el Festival Internacional de Cinema Fantàstic i de Terror de la ciutat.

Un festival que ha arrencat aquest dijous, 14 de juny, amb la inauguració de l'exposició en homenatge als 30 anys de la pel·lícula El meu veí Totoro, que es pot veure al vestíbul del Teatre-Auditori, i una trobada entre directors, organitzadors i públic al Cafè Auditori.

Una benvinguda a quatre dies intensos de cinema dels quals JR Armadàs, codirector del Festival, n'ha destacat que "aquest any tenim 16 pel·lícules i 16 curtmetratges, molts d'ells que són novetats absolutes al nostre país i altres que són preestrenes, per tant, serà la primera vegada que es podran veure en gran pantalla". Un fet pel qual es mostren "molt contents de la programació", en especial pel fet que tant la pel·lícula d'obertura, que es projecta aquest mateix dijous, com la de clausura, són produccions catalanes.

"La pel·lícula inicial, Sant Martí, rodada en llengua catalana, és sang i fetge rural, amb una història molt nostrada i a la vegada molt sanguinària", ha apuntat Armadàs, i de la de clausura, Dràcula de Denise Castro, n'ha destacat que la directora "ja va estar premiada l'any passat al festival i enguany estrenem en premier nacional la seva pel·lícula, que tot just ha estat premiada aquest cap de setmana a un festival específic sobre temàtica vampírica".

"Estem molt contents de la programació, i esperem que la gent s'animi i gaudeixi, no només de les pel·lícules, sinó de totes les activitats al voltant del festival", ha afegit.

Unes activitats que tindran un dels seus plats forts divendres, dia 15, al vespre, amb la celebració de la Zombie Adventure. Una activitat que s'havia de repartir entre el parc de Ramon Barnils i el Parc de la Pollancreda, a partir de les 19 hores, i que finalment es concentrarà al primer espai.

"Hi haurà maquillatge zombi, animació i tot d'activitats al voltant d'aquest fet. Una apocalipsi zombi!", ha detallat, afegint que es tracta d'una activitat familiar on "qui es vulgui enguarrar, ho podrà fer, i qui sols vulgui fer fotos boniques, també".

Pel que fa a la consolidació del festival, Armadàs ha apuntat que "progressa adequadament", explicant que "la prova és que cada any aconseguim portar pel·lícules de més nivell i de més talent, i que el públic va pujant".

Les activitats del Festival

Cartell del IV Festival Internacional de Cinema Fantàstic i de Terror de Sant Cugat. FOTO: Sant Cugat Fantàstic.

DIVENDRES, 15 DE JUNY

  • De 16 a 01 hores - Cinesa - Projeccions de pel·lícules i curtmetratges.
  • 17 hores - Cafè Auditori - Conversa amb Joan Pera, la veu de Woody Allen.
  • 20 hores - Biblioteca Miquel Batllori - Contes fantàstics i de terror per a adults
  • De 19 a 22.30 hores - Parc de Ramon Barnils - Zombie Adventure
  • 20 hores - Cafè Auditori - Sèries fantàstiques mítiques dels 80
  • 23 hores - Plaça Victòria dels Àngels - Cinema a la fresca: Framed

DISSABTE, 16 DE JUNY

  • De 16 a 00.15 hores - Cinesa - Projeccions de pel·lícules i curtmetratges.
  • 20 hores - Versió original - Frankenstein i els Mad Doctors del Cinema.
  • 22 hores - El Xiringo - Hotel Sant Cugat - Microteatre i tapes a la fresca, amb Rumba catalana, de JR Armadàs, i Inquilino sobrenatural, de Joaquim Bundó.

DIUMENGE, 17 DE JUNY

  • De 16 a 22 hores - Cinesa - Projeccions de pel·lícules i curtmetratges
  • 18.30 hores - Cafè Auditori - Terror dels 80: Clàssics i films de culte
  • 19.45 hores - Cinesa - Lliurament de premis
Més informació
 
Comentaris

Destaquem