Arrenca la Diada Castellera

La XIX Diada Castellera de Sant Cugat se celebra el cap de setmana del 15 i 16 de novembre amb tres colles convidades

Els Castellers de Sant Cugat celebren aquest cap de setmana, 15 i 16 de novembre, la XIX Diada de la Colla. Ho fan amb nombroses activitats adreçades a totes les edats, d'entre les que destaca el lliurament del primer premi literari Gausacs Amunt!

Pel que fa a l'acte central de la Diada, l'actuació de diumenge a migdia, Toni Castanyer, cap de colla dels Gausacs ha apuntat que "volem repetir la Tripleta que vàrem descarregar a Concurs de Castells de Tarragona, és a dir, 3 castells de 8: el 3 de 8, el 4 de 8, i la Torre de 8 amb folre". Un castell, el darrer, que necessita d'un gran nombre de persones per tenir prou estabilitat i seguretat, fet pel qual Castanyer convida "tothom, castellers i no castellers, a participar de la soca (pinya)". I afegeix que "esperem ser prou camises a plaça aquest diumenge i emocionar Sant Cugat amb tres grans castells descarregats".

Les activitats
L'activitat començarà el dissabte 15, a les 10 hores, amb la xerrada de Xavier Orriols al local social sobre Gralles i músiques castelleres. Dues hores més tard, a les dotze del migdia, es lliuraran els premis de la primera edició del premi literari Gausacs Amunt! En total, en les diferents categories, s'han presentat 139 textos a concurs.

Ja a la tarda, l'activitat es trasllada a la plaça de Barcelona, on a les 17 hores hi haurà espectacle per als més petits amb Pata Clown, i xocolatada.

I a les 18 hores començarà l'actuació de vigílies, on la colla local estarà acompanyada pels Castellers de Rubí. Tot seguit, a les 20 hores, hi haurà botifarrada gratuïta per a tots els castellers a la mateixa plaça, i al local de la colla, música fins la mitjanit.

La Diada
A les nou del matí, les matinades donaran el tret d'inici a la XIX Diada de la Colla. A les 11 hores, el cap de colla, Toni Castanyer, oferirà una xerrada a la seu social dels Gausacs. I a migdia, actuació de la Diada, amb els Castellers del Poble Sec i els Castellers de Badalona. La colla es farà la foto oficial de la jornada, i la jornada finalitzarà amb el dinar de la Diada.

Els Castellers de Sant Cugat estan assajant per la Diada. Uns assajos que van començar el divendres, 7 de novembre a les 20 hores a la sala Canigó, i que es repetirà aquest divendres a la mateixa hora. Els Gausacs estan assajant el 7de8, com anuncien al Facebook de la colla, i continuen amb el 4de8, 2de8f i 3de8, castells que els van portar a guanyar el XXVè Concurs de Castells de Tarragona.

 
Comentaris

Destaquem