Arriba la VI Cercavila d'Escoles

Més de 500 persones entre nens, mestres, familiars i entitats participaran en la desfilada pels carrers de la ciutat

14 centres educatius de Sant Cugat desfilaran pels carrers de la ciutat en la 6a edició de la Cercavila d'Escoles aquest diumenge 7 de maig, entre les 10.30 i les 13.00 hores del matí. Al llarg d'un recorregut que va des de la plaça de la Vila fins la plaça d'Octavià, els alumnes de les escoles portaran les figures de gegantons, caparrots o dracs que han construït ells mateixos. 

L'edició d'aquest any compta amb la incorporació dels alumnes de P3 del nou centre educatiu La Mirada, i la participació de l'escola Ca n'Almazora de Rubí com a centre convidat. També hi desfilarà el centre ocupacional Aspasur de Valldoreix, els Geganters i la colla de Diables de Sant Cugat, els Caparrots i l'Escola de Música Tradicional. 

L'acte s'iniciarà a les 10.30 hores amb la plantada de gegants i gegantons a la plaça de la Vila. A les 11.30 hores començarà la cercavila, que recorrerà la rambla del Celler, el carrer Francesc Moragas, la plaça Quatre Cantons, el carrer Santiago Rusiñol i finalitzarà a la plaça d'Octavià, on se celebrarà una ballada conjunta de tots els participants. Per tancar la festa actuarà el grup de música tradicional La Cobleta de copeta.

Els 14 centres de Sant Cugat que participaran en l'acte són: l'Avenç, Catalunya, Ciutat d'Alba, Collserola, Ferran i Clua, Gerbert d''Orlhac, Joan Maragall, La Floresta, La Mirada, L'Olivera, Pi d'en Xandri, Pins del Vallès, Thau i Turó de Can Mates. 

La Cercavila és una celebració que es duu a terme cada dos anys, i que vol apropar la tradició dels gegants i els capgrossos a les nenes i nens de la ciutat. Està organitzada pels Geganters i l'Ajuntament de Sant Cugat, que l'any 2007 van iniciar el Projecte Escoles amb l'objectiu de difondre la tradició gegantera i la construcció de gegantons i caparrots entre els infants de la ciutat. 

 
Comentaris

Destaquem