Arriben les Caramelles de Pasqua als carrers

Originàriament, eren cançons populars d’origen religiós que es cantaven per Pasqua davant les cases a canvi de donatius

Ja són aquí les Caramelles. La Societat Coral La Lira, la Societat Coral La Unió i l'Escola de Música Tradicional organitzen dues jornades amb diverses cantades pel nucli antic de Sant Cugat, el diumenge 17 i el dilluns 18 d’abril. En acabar, La Lira prepararà dilluns a la tarda un berenar de germanor a la plaça d'Octavià.

La jornada de diumenge començarà a les 10 i acabarà a les 14 h, començant a la plaça de Sant Pere. Dilluns les cantades duraran fins passades les 19 h del vespre. A més, l’EMTSC organitza un taller de Caramelles el 16 d’abril a les 11 a la mateixa escola.

Les caramelles estan documentades des del segle XVI, i eren cançons populars d’origen religiós que es cantaven per Pasqua davant les cases a canvi de donatius. Les temàtiques han anat evolucionant i també es parla de la primavera o històries satíriques

Horaris de diumenge 17

El recorregut Societat Coral La Lira estarà acompanyat per Diego Lahuerta a l’acordió, Artur Regada amb el contrabaix i Eloi Jover com a director. S’iniciarà la cercavila a les 10 h a la plaça de Sant Pere i es mourà pel carrer de l’Hospital, la plaça d’Octavià, la Residència Sant Cugat, el carrer de Santa Rosa, l’avinguda de Cerdanyola, el passeig de Torreblanca, el carrer de la Creu, la plaça d’Octavià, el carrer de Santiago Rusiñol, la llotgeta del Monestir, la plaça dels Quatre Cantons i, a les 14 h, acabarà a la plaça de Barcelona.

El recorregut de la Coral La Unió portarà la música de Josep Cànaves amb l’acordió i Sílvia Planagumà a la direcció. Aquest grup sortirà a les 10 h de l’avinguda d’Anselm Clavé i passarà per la Residència Sant Cugat, el passeig de Torre Blanca, l’avinguda de Cerdanyola, el carrer de la Plana de l’Hospital,  la llotgeta del Monestir, la plaça d’Octavià, la plaça dels Quatre Cantons i acabarà també a les 14 h a la plaça de Barcelona.

Horaris de dilluns 18

La cercavila de La Lira diumenge tindrà també a Lahuerta, Regada i Jover. Aquest cop sortirà a les 10 h de la plaça de Barcelona i passarà pel carrer del Xerric, el carrer de la Lluna, el carrer de Santa Maria, el carrer de Santiago Rusiñol, el carrer de la Plana d’Hospital, el carrer Major, la plaça d’Octavià i la plaça de Barcelona, on es pararà per anar a dinar.

A les 17:40 h començarà una segona cercavila a la plaça de Lluís Millet, davant l’estació de FGC. El camí inclourà el carrer de Valldoreix, el carrer de Sant Antoni, la plaça del Doctor Galtés, la plaça dels Quatre Cantons, la plaça d’Octavià i acabarà davant el monument a La Lira.

Per la seva banda, La Unió començarà a les 10 h a l’avinguda d’Anselm Clavé, amb els mateixos músics del dia anterior. Les cantades recorreran el carrer de Sant Domènec el carrer de Sant Tomàs, la plaça de Sant Pere, el carrer de la Plana Hospital, el carrer de Santiago Rusiñol, el carrer de Santa Maria, la plaça del Doctor Galtés, el carrer de Martorell, la plaça de Lluís Millet i el carrer de Villà, al Golf de Sant Cugat, on a les 14 h acabarà la marxa.

El Cor de les Caramelles Populars de l’Escola de Música Tradicional de Sant Cugat farà un únic recorregut que començarà a les 10 h al carrer dels Castillejos, amb l’acompanyament de músics de la mateixa escola i Clara Ayats com a directora. Tot seguit passaran pel carrer de Santa Joaquima, la plaça de Pep Ventura, el carrer de Sallès, la plaça de Sant Pere, el carrer de Santa Maria, la plaça dels Quatre Cantons, el carrer de l’Endavallada, el carrer de la Sort, el carrer del Carme, el carrer de Mir, el carrer de Santiago Rusiñol i, com a última parada, el carrer dels Marges a les 13:30 h.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem