El Ball de Gitanes de Sant Cugat més multitudinari fa història

El Ball de Gitanes sobreviu a la pluja i a les retallades amb la seva edició amb més participació

648 dansaires han fet història amb el Ball de Gitanes més multitudinari que s'ha viscut mai a Sant Cugat. Centenars de santcugatencs han sortit a ballar a la plaça d'Octavià, aquest dissabte 10 de febrer, per fer recordar que Sant Cugat encara és un poble amb la cultura popular dins de l'ànima. "Un Sant Cugat viu i participatiu que ha mantingut un poble a qui s'ha volgut menjar la ciutat", ha proclamat el mateix Gall de Carnaval. Després de setmanes d'assajos i dedicació voluntària dels organitzadors, ni la pluja (ni les retallades, com han denunciat els organitzadors) han pogut evitar aquesta gran festa. 

Dividits en dos torns, el Ball de Gitanes ha pres tota la plaça d'Octavià amb una dansa única i genuïna al so de la banda. Una de les festes més grans de tot l'any a Sant Cugat i plat fort del Carnaval. Minuts abans de la una del migdia han sortit a plaça les velles. A la una del migdia ha sigut el torn de les gitanes i els 648 dansaires, que s'han dividit en dos torns. Durant una hora, la plaça ha viscut una autèntica revolució de disbauxa i gresca. 

Ball de gitanes. FOTO: Bernat Millet.

El Ball de Gitanes ha servit també com una reivindicació de la cultura popular i tradicional. "Cal un suport real a la cultura, a la gent que posa ànima a aquest poble", han demanat els organitzadors, fent èmfasi en la retallada de pressupost del Carnaval d'enguany: "La cultura sempre rep". Una cultura "del poble i pel poble": "El que veieu ara és gràcies als penjats que dediquem hores i energia". I el que s'ha vist ha sigut un poble en moviment i organitzat per fer del Ball de Gitanes un dels moments més especials de l'any. 

El Carnaval a Sant Cugat

El Carnaval a Sant Cugat va arrencar dijous amb la baixada del Gall i el tradicional pregó i s'estendrà fins el dimecres de cendra. Aquest cap de setmana hi ha els plats forts.

Més info: Totes les activitats de Carnaval a Sant Cugat

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem