Barakatt, Camel, Malikian i Rosario, a la nova temporada del Teatre-Auditori de Sant Cugat

La sala del teatre del Centre Cultural de la ciutat ha acollit la presentació de la temporada de febrer a juny del 2023. Un programa molt variat per recuperar el públic perdut per la COVID-19

Centenars de persones han vingut aquest dimecres, 30 de novembre, a la sala del Teatre-Auditori de Sant Cugat per conèixer les noves propostes de la temporada de febrer a juny de 2023. Una programació variada, amb concerts musicals estrella, amb màgia, dansa, obres de teatre amb humor i funcions per al públic familiar amb l’objectiu de recuperar el públic perdut per la pandèmia de la COVID-19.

Una programació variada per seguir recuperant el públic

Amb aquesta finalitat, la tinenta d’alcaldia de Cultura, Esther Madrona, ha destacat, en una trobada amb mitjans de comunicació abans de la presentació, que aquesta programació segueix la tendència de les darreres temporades de buscar "una programació el màxim de fàcil possible" amb circ, humor, dansa i molta música.

No obstant això, Madrona ha volgut matisar que la programació del Teatre-Auditori posa en relleu també el "paper transformador de la cultura" i la capacitat de "reflexió" i que va més enllà de l'entreteniment. En aquest sentit, ha explicat que hi ha obres que tracten temes "interessants" com la identitat de gènere.

Gerald Fannon (darrera) i Esther Madrona, atenent als mitjans de comunicació al vestíbul del Teatre-Auditori de Sant Cugat. FOTO: Ajuntament

Gerald Fannon (darrera) i Esther Madrona, atenent als mitjans de comunicació al vestíbul del Teatre-Auditori de Sant Cugat. FOTO: Ajuntament

La tinenta d'alcaldia també ha dit que els espectadors que s'acostin a alguna funció de la nova temporada veuran "moltes dones dalt de l'escenari".

A més, la tinenta d'alcaldia ha remarcat la posada en escena de l'avançament de la temporada d'aquest dimecres amb un "component local molt important". I és que entre les presentacions els espectadors han vist dos espectacles amb accent santcugatenc: una actuació del Cos de Dansa de l’Esbart Sant Cugat i una del 'cantaor' Pere Martínez.

El 'cantaor' Pere Martínez a la presentació de la nova temporada del Teatre-Auditori de Sant Cugat. FOTO: AJuntament

El 'cantaor' Pere Martínez a la presentació de la nova temporada del Teatre-Auditori de Sant Cugat. FOTO: AJuntament

D’altra banda, el programador del Teatre-Auditori, Gerald Fannon, ha subratllat que els espectacles tracten moltes temàtiques d'actualitat i són molt variats. Però, en concret, ha remarcat l'espectacle de circ contemporani Nuye i solistes internacionals i de Sant Cugat com la flautista Elisabeth Franch o Joshua Bell, que, segons ha dit, és un violinista de "luxe". "Hi ha espectacles per a tots els gustos i totes les edats i esperem que agradi", ha sentenciat Fannon.

Així doncs, la nova programació del Teatre-Auditori Sant Cugat, que oferiran des del dijous 2 de febrer de 2023 fins al diumenge 18 de juny, està composta per 33 espectacles i, per gènere, 9 de teatre (dos dels quals són musicals), 8 de clàssica, 4 de música amplificada, 4 de dansa, 4 espectacles familiars (de teatre i dansa), dues òperes i un espectacle operístic de Marcel Gorgori i Simfonova, i un espectacle de circ contemporani finalista als Premis de la crítica 2021 com a Millor Espectacle de Circ.

Després de l'atenció als mitjans de comunicació, ha començat l'acte de presentació de la nova temporada. La conductora de l’acte, la periodista Maria Cusó, ha anat presentant les diferents obres de l’exposició amb l’ajuda de diferents vídeos que han projectat les diferents obres. Tot això s'ha alternat amb un espectacle de màgia del mag Magow i les actuacions de l'Esbart Sant Cugat i Pere Martínez.

Maria Cusó a la presentació de la nova temporada del Teatre-auditori de Sant Cugat. FOTO: Ajuntament

Maria Cusó a la presentació de la nova temporada del Teatre-auditori de Sant Cugat. FOTO: Ajuntament

Espectacles musicals

Pel que fa a la música, el Teatre-Auditori ha preparat quatre concerts ben diferents: Ara Malikian en concert amb el seu World Tour, Rosario Flores amb “Te lo digo todo y no te digo na’” amb motiu del Dia Internacional de les Dones, el mític grup britànic Camel amb la gira mundial “50 Years Strong” i el pianista new-age/neoclàssic canadenc, Steve Barakatt, que presentarà el seu nou disc “Néoréalité”, com a part d’una gira mundial. L’estrena europea va ser al maig de 2022, a Copenhaguen, a Àsia a l’octubre, a Corea del Sud i, als EUA, està programada al març de 2023, al Carnegie Hall de Nova York.

Circ

En l'apartat de circ hi ha l’espectacle de circ contemporani de la companyia “eia”, anomenat 'Nuye', al qual s'ha referit Fannon (“nosaltres” en napolità). La companyia que va portar aquell magnífic “InTarsi”, tornarà a Sant Cugat al mes de febrer amb aquest muntatge que s’endinsa en les relacions de parella i la metàfora de complementar-nos a través d’acrobàcies impossibles. Un espectacle que el Teatre-Auditori espera que agradi a tots els públics, però que han programat pensant especialment en el públic juvenil.

Teatre

Quant a la proposta teatral, es podrà veure espectacles de tota mena des de clàssics com Terra baixa dirigit per Carme Portaceli amb Laura Conejero, Eduard Farelo i 8 actors més, o Muerte de un viajante, dirigit per Rubén Szuchmacher amb Imanol Arias, fins a obres de nova creació com Moriu-vos de la companyia Cultura i Conflicte (“Encara hi ha algú al bosc”) i Una llum tímida d’Àfrica Alonso Bada. Des d’espectacles amb temàtiques que segurament generaran debats interessants i enriquidors entre els espectadors (identitat sexual, tercera edat, Alzheimer, discriminació racial, colonització...) fins a comèdies terapèutiques com Forever Young, dirigit pel Tricicle, o “Una teràpia integral” amb Abel Folk i Àngels Gonyalons. I també s’han d’esmentar les obres El pare i “Amèrica” protagonitzades per Josep Maria Pou i Joan Carreras respectivament o l'encontre entre Buffalo Bill/Ramon Madaula i la periodista i presentadora de TV3, Raquel Sans, en el marc d’una història real, amb algunes suggestives llicències poètiques per part del Madaula autor - Buffalo Bill a Barcelona.

Espectacle del mag Magow durant la presentació de la nova temporada del Teatre-Auditori de Sant Cugat. FOTO: Ajuntament

Espectacle del mag Magow durant la presentació de la nova temporada del Teatre-Auditori de Sant Cugat. FOTO: Ajuntament

Torna la màgia al Cafè-Auditori amb preus simbòlics i populars

A més, durant la segona part de la temporada, el Teatre-Auditori també recupera el cicle de màgia “Una hora de màgia”, que va quedar interromput per la pandèmia. Amb la col·laboració del Mag Lari, el Teatre-Auditori ha fet una tria de quatre mags que pretenen deixaran "bocabadats" als espectadors amb els seus números de proximitat al Cafè Auditori. S’oferirà una doble sessió mensual de febrer a maig amb els mags Judith Trilirí, El Magow, Màgic Pol i Karlus Soler, respectivament. Les sessions tindran un preu simbòlic de 3,00€/persona ((Infants de 0 a 3 anys gratuït) i tindran un aforament limitat. Les sessions seran a la tarda (16:30 h i 18 h), amb l’excepció de l’actuació del mag Magow que serà en horari matinal (11:30 h i 13 h).

El Cafè Auditori també és l’escenari dels concerts del cicle de jazz Jazz en viu. Al cicle de tardor s’hi han programat 9 concerts amb alguns dels millors artistes del panorama jazzístic del país, i les sessions continuaran oferint-se durant el semestre gener-juny 2023.

Cos de dansa de l'Esbart Sant Cugat a la presentació la programació del Teatre-Auditori de Sant Cugat. FOTO: Ajuntament

Cos de dansa de l'Esbart Sant Cugat a la presentació la programació del Teatre-Auditori de Sant Cugat. FOTO: Ajuntament

Dansa

En dansa, com és habitual, el Teatre-Auditori ha preparat una selecció d’espectacles nacionals i internacionals, i dels 8 títols programats, 5 han estat creats per dones coreògrafes de renom, des de l’”Odissea” de Maria Rovira fins als “Deu duets...” de Crystal Pite. Tres de les companyies programades també formen part del festival Dansa Metropolitana, que tindrà lloc durant el mes de març: IT Dansa, els Ballets Jazz de Montreal i Brodas Bros, aquesta última amb l’espectacle familiar “Dōji”, un muntatge que des del Teatre-Auditori s'ha qualificat com "espectacular" que fusiona danses urbanes i tecnologia.

Espectacles familiars

A més de Brodas Bros amb “Dōji”, els altres espectacles familiars programats són “Un vestit nou per a l’emperador” de La Pera Llimonera, “El lleó vergonyós” d’El Pot Petit i “PETiT UNiVERS“ de Marcel Gros, propostes que volen fer passar una molt bona estona en família. Aquest últim espectacle va ser un dels espectacles guanyadors del procés participatiu “Tu decideixes la programació del Teatre- Auditori”, en la categoria d’Espectacle Familiar.

Òpera

I pel que fa a l'òpera, de la mà de la Fundació Òpera a Catalunya (FOC ), el Teatre-Auditori completarà la temporada amb “Madama Butterfly” de Giacomo Puccini i “Il Trovatore” de Giuseppe Verdi. Així mateix, l’espectacle “L’òpera dels amics” explicarà la passió per l’òpera que tenen un quintet de bons amics del comunicador Marcel Gorgori. Amb l’acompanyament virtual de Carles Sans, Josep Roca, Helena García Melero, Toni Clapés i Boris Izaguirre, l'espectador s'anirà endinsant en el món de l’òpera. També hi haurà sessions d’apropament a l’òpera que oferirà el Marc Sala (aprÒpera) el 22 de febrer i el 3 de maig, al Cafè Auditori.

Música clàssica

Pel que fa a la música clàssica, el Teatre-Auditori ofereix una selecció molt variada amb quatre orquestres convidades: l’Orquestra Simfònica Sant Cugat amb obres de Bernstein, Elgar, Khatxaturian i Sibelius i Elisabet Franch, així com un concert de Sant Jordi en el qual Salvador Brotons dirigirà algunes de les seves pròpies composicions; l’Orquestra Simfònica del Vallès amb els concerts “Grans Heroïnes del Cinema”, dirigit per Virginia Martínez i “doblat” per l’actriu Mercè Montalà, amb música de pel·lícules com ara “Memòries d’Àfrica”, “Alien”, “Emma”, “Terminator” i “Allò que el vent s’endugué” i “La novena de Beethoven” dirigida per Marzena Diakun amb solistes com ara María Hinojosa i Marc Sala; La Franz Schubert Filharmonia amb l’internacionalment aclamat violinista Joshua Bell interpretant el “Concert per a violí i orquestra” de Felix Mendelssohn; l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu amb obres d’Antonin Dvořak (Simfonia núm. 9 del Nou Món), Eduard Toldrà i Feliu Gasull i la cantant empordanesa Sílvia Pérez Cruz. I per completar la programació clàssica, l’espectacle de Lied escènic, “Hahn & Proust. L’amor del temps perdut”, una producció en francès sobretitulat en català a càrrec de la Fundació Victòria dels Àngels “LIFE Victoria”, i amb la col·laboració especial del Festival OUI!

Programes socioeducatius i inclusius

El Teatre-Auditori està adherit al Programa socioeducatiu Apropa Cultura que, a través de la cultura, té per objectiu millorar la vida dels usuaris de centres socials en situació de desigualtat, discriminació, vulnerabilitat i risc d’exclusió social. El programa ofereix descomptes per a grups i l’activitat “Un matí d’orquestra” que, en col·laboració amb l’Orquestra Simfònica Sant Cugat, inclou un taller musical participatiu, una trobada amb dos músics que toquen i expliquen els seus instruments i un assaig en directe amb tota l’orquestra.

Així mateix, als programes quadrimestrals, des del Teatre-Auditori sempre es marca clarament els serveis que ofereixen per millorar l’experiència dels espectadors amb diversitat sensorial, en funció dels diferents graus d’accessibilitat que tingui cada espectacle (subtitulació en l’idioma de l’obra, bucle magnètic individual, so amplificat individual i audiodescripció individual).

La portada del programa, símbol del retrobament a la nova temporada

Totes les funciones, obres i espectacles es podran consultar al programa que té una portada també inclusiva.  La portada de la segona part de la temporada (febrer a maig 2023) del Teatre-Auditori Sant Cugat ha estat creada un cop més per La Casa de Carlota & Friends, un estudi de disseny on treballen professionals, estudiants i creatius amb autisme, síndrome de Down i esquizofrènia, i aquesta vegada les paraules que veiem entre les emotives cares i les mans que aplaudeixen són: “Trobem-nos altre cop!”, del mateix poema (“Temps enrere” de Gabriel Ferrater) que el reclam anterior “...i som feliços de ser aquí”. Segons s'assegura des del Teatre-Auditori, és una imatge poblada de rostres encara més somrients i colors encara més càlids, que  brinda aquesta imperativa invitació i és la imatge positiva que cercaven en un moment molt complicat per al sector d’arts escèniques musicals.

Venda d'entrades a partir del 13 de desembre

La venda d'abonaments començarà el 13 de desembre a les 9:30 i la venda general el 16 de desembre a les 9:30.

Per al públic jove, el Teatre-Auditori ha preparat l’abonament Jove a la carta i els descomptes especials, com el Ta!18, el Ta!20 i el Ta!35.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem