El Barnasants clou amb un espectacle al Teatre-Auditori en homenatge a Gabriel Ferrater

Coincidint amb el darrer concert dl festival, s’entregaran els Premis Barnasants 2022, que reconeixen la trajectòria artística i l’activisme cultural

La 27a edició del Barnasants a Catalunya finalitzarà aquest divendres amb l’estrena de l’espectacle Ferrater .G que, coincidint amb la celebració de l’Any Ferrater, homenatja la figura d’un dels grans poetes catalans. Se celebrarà el divendres 20 de maig al Teatre-Auditori de Sant Cugat, localitat on el poeta va morir l’any 1972.

Quan es compleix el centenari del seu naixement, diversos artistes han decidit recordar-lo amb un concert poètic-musical que comptarà amb les composicions, veu i direcció de Meritxell Gené, la música de Santi Careta i Pau Guillamet “Guillamino”, la dramatúrgia d’Estel Solé i la dansa de Margherita Bergamo Meneghini i Ricardo Salas.

El muntatge és una producció del Festival Barnasants, l’Ajuntament de Sant Cugat i el Teatre-Auditori. Els artistes evocaran en aquest concert "el Ferrater més provocador, irreverent, irònic, melancòlic i punyent", en una posada en escena més enllà de la poesia: a través de la parla, el cant i la coreografia. Així ho ha informat l'organització en un comunicat.

El mateix divendres 20 de maig, abans de començar l’espectacle, tindrà lloc l’anunci i entrega dels Premis Barnasants 2022 a la Millor Trajectòria i a l’Activisme Cultural.

Nascut l’any 1922 a Reus, Ferrater va ser un poeta, crític d’art i de literatura i professor de lingüística oposat a la poesia romàntica. Els temes recurrents en els seus reculls, alguns d’ells publicat pòstumament amb escrits inèdits, parlen de l’erotisme, el pas del temps i les conseqüències de la guerra civil i la postguerra.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem