El Boc de Can Vernet desperta l'infern a Sant Cugat: l'Encabronada ja és aquí

La festa dels Diables de Sant Cugat dona el tret de sortida a una vintena d'activitats durant tot el cap de setmana

 

Els Diables de Sant Cugat han despertat el Boc de Can Vernet per donar el tret de sortida a l'Encabronada, la seva festa anual. Una celebració de llum, foc i soroll per donar pas a una vintena d'activitats que se celebraran durant el cap de setmana. La plaça de l'U d'octubre ha estat el principal escenari de les propostes d'aquest divendres, 26 d'abril, en què la colla ha ultimat els preparatius per desfilar cap al pont de Can Vernet amb una cercavila. 

Els tabals dels Diables, a cop de tambor, han marcat el ritme cap a l'amagatall del Boc, i han compartit trajecte amb desenes de persones que s'ha sumat a la cercavila. En arribar al pont, tothom ha esperat expectant, asseguts, dempeus, mentre repicaven els tambors, la sortida del Boc.

Despertar del Boc de l'Encabronada 2024 FOTO: Albert Canalejo

La llegenda del Boc de Can Vernet

"Diu la llegenda que fa molts i molts anys el diable va construir el pont de Can Vernet a Sant Cugat a canvi de l’ànima de la primera persona que el creués. Amb l’astúcia d’un monjo i per desgràcia del dimoni, fou un boc vell, banyut i sorneguer el primer de passar d’una banda a l’altra. El dimoni, enfadat volgué destruir l’obra, però no tingué prou força, ja que estava construït amb grans pedres procedents del coll de Campanyà".

Programa d'activitats del cap de setmana

Dissabte, 27 d'abril

 • 10 h. Plantada de bèsties (Lloc: Pl. U d'octubre) Mostra de bestiari popular. Plantada de les bèsties de colles convidades i el Boc de Can Vernet. Colles convidades: Drac i diables de Can Sant Joan de Montacada i Reixac Carpa Juanita i porró de Vilanova i la Geltrú Entxuscat de Molins de Rei
 • 11 h. La passejada més bestial (Recorregut: Pl. de l’U d’Octubre - C/ de la Torre - Pl. Octavià - C/ Balmes - Rbla. del celler - C/ Sant Ramon - C/ Gorina - Pl. 4 cantons - C/ Santiago Russinyol - C/ de la Torre. - Pl. de l’U d’Octubre) Cercavila amb les bèsties convidades i el Boc de Can Vernet amb la participació del grup de batucada del Centre Obert de Sant Cugat.
 • 11 h. Pinta el mural de l'Encabronada (Lloc: Pl. U d'octubre) Veniu a descobrir i pintar el nou mural gegant del Boc de Can Vernet i els Diables de Sant Cugat. Carretillada solidària: Vine a fer de diable per un dia! Tindràs l'oportunitat de vestir-te de diable i cremar una carretilla. Cost de l’activitat: La voluntat (1€ mínim) Activitat de caràcter solidari. Els diners aniran destinats íntegrament a la fundació Taller Jeroni de Moragas.
 • 12:30 h. Vermut amb concert (Lloc: Pl. U d'octubre) Explora la sinergia única entre Maria Escudero i Adry Fernández, fusionant la seva veu amb la guitarra i loops en un espectacle que recorre la història del soul clàssic al R&B més actual amb ritmes captivadors i una atmosfera envoltant.
 • 17 h. Percufoc (Recorregut: Pl. de l’U d’octubre - C/ de la Torre - Pl. d’Octavià - C/ Santiago Rusiñol - Pl. Quatre cantons - C/ Gorina - C/ Sant Ramon - Rbla. del Celler - Av. Francesc Macià - Pl. de l’U d’Octubre) Trobada de percussió solidària amb colles de tabals d’arreu de Catalunya. Cercavila i actuacions de cada banda a la Pl/ U d’Octubre.
 • 18.30 h. Actuacions de percussió del Percufoc (Lloc: Pl. U d'octubre) La trobada de percussió solidària finalitzarà amb una actuació de cinc minuts de cada colla convidada. Colles convidades: Tabalers de Diables de Granollers / Tabalers de Can Sant Joan de Montacada i Reixac / Tabalers de Carpa Juanita i porró de Vilanova i la Geltrú / Tabalers del Entxuscat de Molins de Rei / Tabalers del Ball de diables de Bigues i Riells / Tabalers de diables de Canovelles. Aquesta activitat és de caràcter solidari. Durant tot el cap de setmana es vendran números a la paradeta de tiquets de Pl. U Octubre i Pl. Octavià per al sorteig d’una panera de productes locals. Els diners aniran destinats íntegrament a la fundació Taller Jeroni de Moragas
 • 20 h. Concert amb el grup local Koré (Lloc: Pl. U d'octubre)
 • 21 h. El correfoc de les bèsties (Recorregut: Pl. U d’Octubre - Pg/ Francesc Macià - C/ Castellví - C/ Josefina Mascareñas - C/ de Sant Esteve - C/ de Sabadell - Pl. Sant Pere - C/ Major - Pl. d’Octavià) Correfoc amb les bèsties de les colles convidades i el Boc de Can Vernet. Colles convidades: Drac i diables de Can Sant Joan de Montacada i Reixac Carpa Juanita i porró de Vilanova i la Geltrú Entxuscat de Molins de Rei.
 • 22 h. Bany de foc (Lloc: Pl. d'Octavià) Espectacle de foc en representació de la llegenda del Boc de Can Vernet amb tabalers i la cobla Maricel en directe, molta pirotècnia i esclat aeri final.
 • 23 h. Concert amb Vizuri (Lloc: Pl. d'Octavià) Les millors versions actuals i clàssiques de música catalana, ska, punk, remembers de disco i “patxanga”. Un directe amb personalitat pròpia.
 • 00:30 h. Música amb PD's (Lloc: Pl. d'Octavià) PD La Perla Negra des de fa un any proposa un viatge musical a través de diferents estils i gèneres.
 • 02 h. Fi de festa (Lloc: Pl. d'Octavià)

 

Diumenge, 28 d'abril

 • 9.30 h a 11.30 h. Rodant per les llegendes (Recorregut: Inici a Av. Vollpelleres - Parc de Can Vernet - C/ Carrasco i Formiguera - C/ Salvador Espriu - Pg/ Francesc Macià - Rbla. del Celler - C/ Josep Puig i Cadafalch - Av. de les Corts Catalanes - Camí de Can Calders - Camí de Can Borrell - Av. Pla del Vinyet - Pg. d’Antoni Gaudí - C/ Llaceres - Av. de Gràcia - Rbla. Ribatallada - C/ Sant Jordi - Rbla. de Can Mora - Rbla. de Jaume Sàbat - Rbla. del Celler - Pg. de Francesc Macià- Pl. U d’Octubre.) Ruta en bici pels diferents monuments històrics on es van ambientar les llegendes de Sant Cugat.
 • 11 h. Activitat castellera (Lloc: Pl. U d'octubre). Directe d’1 h del programa pòdcast humorístic “PEUS BRUTS”. Durant el programa es parlarà de les relacions entre les dues entitats i es promourà la propera actuació castellera a Sant Cugat per Sant Ponç, el proper cap de setmana 11-12 de maig.
 • 12 h. Activitats infantils (Lloc: Pl. U d'octubre) Taller de pintar cares, malabars i taller de portar cabretes (bèstia infantil). A càrrec dels Diables de Sant Cugat. Diversos castellers tindran preparades proves per tota canalla que vulgui provar l’activitat. Cost de l’activitat: La voluntat (1€ mínim) Activitat de caràcter solidària. Els diners aniran destinats íntegrament a la fundació Taller Jeroni de Moragas.
 • 17 h. Karaoke (Lloc: Pl. U d'octubre) Karaoke amb micròfons i pantalla amb lletra. Activitat oberta a tothom que hi vulgui participar. (les cançons es podran demanar al mateix moment).
 • 18.30 h. Sorteig de la panera solidària i el crit final de les bèsties: Traca de 200 metres (Lloc: Pl. U d'octubre) Sorteig d’una panera de productes locals . Durant tot el cap de setmana es vendran números a la paradeta de tiquets de Pl. U Octubre i Pl. Octavià per al sorteig d’una panera de productes locals. Els diners aniran destinats a la fundació Taller Jeroni de Moragas. La festa finalitzarà amb una traca de 200 metres de fi de festa.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem