VÍDEO I FOTOS: El Boc de Can Vernet dels Diables de Sant Cugat cala foc a la Covid-19

L'entitat santcugatenca ha recuperat la seva activitat i ha escenificat la llegenda del Boc de Can Vernet amb un espectacle piromusical

Pirotècnia, percussió, malabars i, sobretot, bèsties de foc han estat les grans protagonistes de la Trobada de Bèsties dels Diables de Sant Cugat, un acte celebrat al Parc de Ramon Barnils el dissabte 22 de maig davant la presència de centenars d'assistents. Així doncs, tot i no poder celebrar la seva tradicional Encabronada, l'entitat ha tornat a prendre els carrers de Sant Cugat per acostar el foc i la música als santcugatencs.

Els Diables han sortit al carrer amb la Trobada de Bèsties. FOTO: Àngel Bravo


Com no podia ser d'una altra manera, el Boc de Can Vernet ha acaparat totes les mirades dels presents, i és que la bèstia dels Diables de Sant Cugat, presentada el 2015, ha sigut l'eix vertebrador d'aquesta festivitat. No obstant això, el Boc no ha estat sol, ja que El Boc Aegis de Can Rosés, les Llaunes de Montgat, el Ferafoc de Sant Quintí de Mediona i la Pájara de Terrassa tampoc han volgut faltar a aquesta cita dels Diables.

La Trobada de Bèsties també ha comptat amb malabars. FOTO: Àngel Bravo

La Trobada de Bèsties també ha comptat amb malabars. FOTO: Àngel Bravo



El plat principal d'aquesta Trobada de Bèsties ha estat el Bany de Foc, un espectacle piromusical dels Diables de Sant Cugat per explicar la Llegenda del Boc als presents. Amb això, amb diferents estructures de foc, i amb la percussió dels Tabalers de Sant Cugat, l'entitat ha escenificat la sequera que va patir el municipi, com els monjos del Monestir es van negar a ajudar a la ciutadania, com Maria de ca l'Aiguabarreig va pactar amb el dimoni per aconseguir aigua o com van enganyar el dimoni amb un boc vell i banyut.

Més info: Llegenda del Pont de Can Vernet

Roger Ricart, president dels Diables de Sant Cugat, ha valorat poder tornar a sortir als carrers: "Ha estat una Trobada de Bèsties molt positiva i, tot i que ens agradaria poder fer correfocs, celebrar l'Encabronada i estar més a prop de gent, ha estat una passada. Hem celebrat com hem pogut els 30 anys i hem mantingut la colla activa fins avui".

 La cultura popular també ha estat present en la Trobada de Bèsties dels Diables. FOTO: Àngel Bravo

 La cultura popular també ha estat present en la Trobada de Bèsties dels Diables. FOTO: Àngel Bravo



Els Diables no han estat sols en aquesta Trobada de Bèsties, i és que en ella ha participat també cultura popular de Sant Cugat, com és el cas dels Caparrots de Sant Cugat, els Geganters de Sant Cugat o l'Esbart. Finalment, el colofó d'aquesta trobada ha estat un esclat aeri que ha il·luminat el cel nocturn de Sant Cugat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem