Bosch, Barbal, Mitjà o Cabré, els autors més venuts per Sant Jordi a Sant Cugat

'La dona de la seva vida', de Xavier Bosch; 'Tàndem', de Maria Barbal; 'A cor obert, de l'epidemiòleg Oriol Mitjà; o 'Consumits pel foc', de Jaume Cabré han estat els llibres més venut a Sant Cugat

Després que l'any passat el sector literari patís un fort cop pel fet que no es pogués celebrar Sant Jordi, enguany ha pogut recuperar una mica d'empenta amb la celebració de la Diada. De fet, tot i la pandèmia de la Covid-19, des de les llibreries de Sant Cugat coincideixen en el fet que ha estat un bon Sant Jordi a escala de vendes.

Així doncs, tal com destaquen des de l'Alexandria, el Celler de Llibres o Paideia, els autors més venuts en aquest Sant Jordi a Sant Cugat han estat Xavier Bosch, amb la novel·la La dona de la seva vidaMaria Barbal, amb Tàndem, Premi Josep Pla 2021; Oriol Mitjà, amb la seva obra intimista A cor obert; o Jaume Cabré, amb Consumits pel foc

Pel que fa als llibres escrits en castellà, els autors més venuts han estat Eduardo Mendoza amb Transbordo en Moscú i El negociado del Yin i el Yang, Maria Dueñas, amb Sira; o Javier Cercas, amb Independencia.

Els llibres santcugatencs més venuts

Pel que fa als autors locals, des del Celler del Llibre han volgut destacar els assajos de Rogeli Pedró (Antics oficis i feines a Sant Cugat del Vallès) i de Roger Tugas (Ferides d’exili) com els llibres més venuts amb segell santcugatenc.

 

D'altra banda, Alexandria Llibres ha assenyalat el receptari de Joaquin Torras (Les malalties i els remeis dels nostres rebesavis) i la novel·la de Catalina Navarro-Pont (Full d’estampa). Tanmateix, i com han indicat totes les llibreries del municipi, el gran protagonista ha estat l'autor santcugatenc Xavier Bosch.

Valoració positiva des del sector del llibre

Des del sector del llibre han fet una molt bona valoració de la diada, tal com ha assenyalat Àngels Tolosa, d'Alexandria Llibres: "Ha sigut un dia molt agradable, en el qual ens ha acompanyat el Sol i la gent ha triat llibres molt interessants, mostra que hi ha gent lectora. Podem dir que enguany hem venut més que altres anys i això va a favor de la cultura".

En una línia similar s'ha posicionat Pablo Jiménez, del Celler del Llibre: "Ha sigut una diada molt potent, que enguany ha estat repartida durant tota setmana, i tot i això, hem estat atenent a gent tota l'estona. Encara hem de fer els càlculs, però si tenim en compte les vendes d'aquesta setmana, segur que estaran al nivell de vendes d'altres anys".

També, Lourdes Lafuente, de l'Abacus, ha valorat l'actitud de la ciutadania: "La gent ha estat molt respectuosa en tot moment, tot i les cues i el límit d'aforament. Tothom tenia moltes ganes de sortir i en general, estem tenint una bona acollida, Així doncs, tot i ser un Sant Jordi atípic, fem una valoració molt positiva; hem passat de pensar que potser no es faria mai més a poder tornar a omplir els carrers per Sant Jordi".

Les roses tradicionals s'imposen en el retorn de Sant Jordi

Per a les floristeries Sant Jordi també és una data assenyalada i tampoc han notat la Covid-19 a escala de vendes, ja que tal com han explicat al TOT Sant Cugat alguns floristes del municipi, han venut igual que altres anys i, inclús, potser una mica més. "Fins i tot podríem dir que de vendes estem una mica per sobre d'altres anys, mostra que la gent està predisposada i té ganes de celebrar Sant Jordi", explicava Rosa Maria Segura, propietària de la Floristeria Homònima.

També, des de la Floristeria Verdfortuna del carrer de la Creu, han assenyalat que han venut totes les roses, unes roses el valor de les quals era el seu quilòmetre 0: "La gent tenia acumulades ganes de l'any anterior i, tot i ser un Sant Jordi atípic, la gent ha tingut una bona resposta. Si haguéssim tingut 500 roses més, les hauríem venut, ja que venim d'estar tancats i tenim ganes de celebrar Sant Jordi".

Amb la recuperació de la jornada després que l'any passat no es pogués celebrar, les roses més venudes han estat les tradicionals de color vermell. 

 
Comentaris

Destaquem