"Busca la festa entre la multitud", el nou projecte fotogràfic d'Oriol Llauradó

El treball vol ser una eina de divulgació patrimonial de les festes tradicionals catalanes

Donar a conèixer els principals elements festius de les festes patrimonials de Catalunya a través de la fotografia és l'objectiu del nou treball fotogràfic del santcugatenc Oriol Llauradó. Un treball que porta per nom "Busca la festa entre la multitud", i que és "una mena d'On està el Wally de les festes tradicionals", descriu l'artista.

El projecte el configuren un seguit d'imatges zenitals captades a les diferents festes patrimonials de Catalunya en les quals Llauradó introdueix els principals elements festius de la celebració. A partir d'aquestes imatges, el lector ha de clicar sobre les icones (en la versió digital), o buscar-ne la referència (en la versió paper), per conèixer quin és aquell element patrimonial i conèixer la seva història. "És com un joc que has de buscar les icones, molt fàcil de veure-les perquè destaquen, i a partir d'aquí saber-ne més de la festa", concreta.

"Aquesta eina vol apropar els usuaris d'una manera visual i divertida les festes de Catalunya i les activitats culturals que les envolten", detalla Llauradó, explicant que "l'element central de la proposta són imatges artístiques compostes a partir de centenars de persones fotografiades des d'un angle zenital. Per accedir a la informació, cal trobar els elements tradicionals de cada festa amagats entre la multitud, com si es tractés de trobar el famós Wally".

El santcugatenc fa aproximadament un any que treballa en aquest projecte, fent-ne la producció. De la vintena de festes catalogades com a patrimonials, ja n'ha fotografiat una quinzena, i segueix amb aquesta tasca. "La base és recórrer les festes patrimonials de Catalunya, fer les fotografies de la multitud, i després construir les històries al darrere", explica.

Amb tot aquest material, l'objectiu de Llauradó és elaborar una app o pàgina web que sigui accessible des de diferents plataformes que treballen en l'àmbit del patrimoni, i també editar un llibre. En ambdós casos, amb finalitat divulgativa. "D'aquesta manera, a les escoles, els centres per a gent gran, i el públic en general tindrien una eina per accedir a tota aquesta informació, que molts cops és desconeguda", explica.

Per fer-ho possible, està treballant en la cerca de finançament, així com en explorar noves possibilitats, com estendre el projecte a Andorra i a l'Estat espanyol, fotografiant-hi les festes reconegudes per la Unesco.

Descobriu el treball d'Oriol Llauradó.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem