Campmany, la jove santcugatenca que estrena obra al Palau de la Música

La cantant i compositora de Sant Cugat ha estat reconeguda al III Concurs Internacional de Composició Coral de l'Orfeó Català

La jove cantant i compositora santcugatenca Anna Campmany està d'enhorabona. Aquest diumenge, 23 de febrer, s'estrena al Palau de la Música l'obra Excelsior per a cor mixt amb la qual la santcugatenca rebia la menció especial a la millor obra en català al III Concurs Internacional de Composició Coral de l'Orfeó Català. Una estrena en la qual l'obra estarà interpretada pel Cor de Cambra del Palau, on canta Campmany, sota la direcció de Júlia Sesé. A més, la partitura de l'obra guanyadora ha estat editada per la FCEC juntament amb una il·lustració creada per la mateixa artista.

De Campmany en coneixíem la seva faceta com a cantant, després que l'any 2017 va ser escollida per cantar al Cor Jove Mundial (World Youth Choir), amb el qual feia una gira durant l'estiu per Hongria, Eslovènia, Sèrbia, Croàcia i Bòsnia i Hercegovina.

Més info: La màgia del cant líric vista amb els ulls de la santcugatenca Anna Campmany

 

Ara, tres anys després, en descobrim la seva faceta com a compositora. "Estic component des de fa temps, de fet, em vaig començar a inventar cançons des que tenia 5 anys; però sempre havia jugat una mica, i no havia presentat mai res a concurs", explica. Aquesta situació va canviar enguany, quan va decidir presentar una obra seva al Concurs Internacional de Composició Coral de l'Orfeó Català. "Em vaig presentar amb una cançó a cappella per a cor mixt que, de fet, és de les primeres que faig", explica, afegint que va ser creada en un moment molt especial de la seva vida personal.

Campmany en una de les seves actuacions. FOTO: Cedida

Campmany en una de les seves actuacions. FOTO: Cedida

Als seus 26 anys, l'obra era premiada i s'estrenarà aquest 23 de febrer pel cor amb el qual canta. "Cantaré a l'estrena de la meva obra, i després sortiré del cor per recollir el premi. És tot un honor, estic molt contenta", afirma. "Fa molta il·lusió, a més tens els companys, que és un dels millors cors de Catalunya, i tan professionalment, com que són amics meus, és molt especial", afegeix.
La santcugatenca afirma que compon pel que li aporta el fet de fer-ho. "Crec que cantant puc dir moltes coses, perquè estic a l'escenari, i té un punt d'adrenalina també, i de connexió amb públic... però crec que quan compons també pots treure el que tens, o el que sents, d'una altra manera, perquè tens el temps d'estar a casa i ho pots fer més en profunditat", explica.

 

A més d'aquest reconeixement a casa, al Palau de la música, Campmany ha estrenat obra per al Museu de Basilea, on va estar estudiant els darrers anys, i aquest estiu tornarà a formar part del Cor Jove Mundial.

Il·lustració feta per Campmany

Il·lustració feta per Campmany

Ara, el repte, és seguir trobant oportunitats. Quan fa poc més d'un mes que ha finalitzat els seus estudis a Basilea, segueix formant-se, i participant de diferents projectes, com al mes d'octubre quan viatjarà a Ljubljana per participar d'un projecte experimental de composició. "M'apunto a un bombardeig", assegura, defensant que "si dius que sí, et trobes coses divertides". A més, també vol tenir una mica de temps per a ella per poder dedicar-lo a la seva altra passió, el dibuix.

 

 
 
Comentaris

Destaquem