Canals Galeria inicia l’any amb Francesc Cabanas Alibau

Canals Galeria d’Art inicia aquest 2024 recordant un dels pintors pioners de Sant Cugat amb una exposició d’obres d’estil fauvista, expressionista i impressionista

La galeria d’art santcugatenca Canals Galeria d’Art ha donat el tret de sortida el 2024 amb una mostra de pintures de Francesc Cabanas Alibau, un dels pintors pioners de Sant Cugat. Així doncs, l’exposició és un petit resum de la seva trajectòria amb obres dels anys 40 fins a obres dels anys 70 que reflecteixen el seu amor per la natura i els colors amb un estil entre fauvista, impressionista i expressionista.

L’artista va pintar “molts” racons de Sant Cugat; “masies, camps, el Monestir per dins i per fora, bodegons, flors i alguns retrats com el de Jaume Borrat i Puig”, explica el galerista Josep Canals.

F. Cabanas Alibau Claustre Monestir.St.Cugat oli tela 64x80 1971

Fragments de les obres de Francesc Cabanas Alibau que es poden trobar a Canals Galeria d'Art. Foto: cedida.

Cabanas en els anys 60-70

Una de les singularitats de Cabanas és que no només treballava a l’estudi, “plantava el cavallet al mig del camp o en qualsevol indret, buscava el lloc ideal i d’allò pintava. En aquella època hi havia uns 20.000 habitants a Sant Cugat i la gent el veia pel carrer amb el cavallet, apunta Canals.

En els Jardins del Monestir hi ha una escultura, obra de Pascal Plasencia, que representa a Cabanas Alibau amb el seu cavallet. A més, durant els anys 60, Cabanas, va lluitar perquè s’aprengués català i va intentar influenciar al jovent inquiet d’aquella època. “El Sant Cugat actual desconeix tot el nostre passat i cal recordar aquest artista que tant ha influït a la ciutat, per això aquesta exposició té un pes simbòlic important”, explica Canals.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem