Les caramelles ressonen a Sant Cugat pel Diumenge i Dilluns de Pasqua

La Societat Coral La Lira, la Societat Coral La Unió i l'Escola de Música Tradicional passegen els seus cants pels carrers i places de la ciutat

Sant Cugat s'ha despertat aquest Diumenge de Pasqua amb les caramelles, que han ressonat als carrers i places de la ciutat de la mà de la Societat Coral La Lira i la Societat Coral La Unió. Aquest dilluns hi ha hagut una segona jornada de caramelles al matí i a la tarda, en la qual també ha participat l’Escola de Música Tradicional. Així, les corals mantenen la tradició de cantar caramelles Diumenge i Dilluns de Pasqua. Les caramelles estan documentades des del segle XVI, i eren cançons populars d’origen religiós que es cantaven per Pasqua davant les cases a canvi de donatius.

 

 

La Societat Coral La Lira ha iniciat el seu recorregut a les 10 del matí a la plaça de Sant Pere. Amb Diego Lahuerta a l'acordió i Eloi Jover a la direcció, els cantaires han enfilat cap a la llotgeta del Monestir, passant per diversos carrers del centre. A la llotgeta s'han trobat amb la Societat Coral La Unió, que ha iniciat la seva activitat a la Casa de Cultura. Ambdues corals han posat el punt final a la jornada amb una cantada conjunta de caramelles. 

Societat Coral La Lira. FOTO: Bernat Millet.

Els recorreguts de Dilluns de Pasqua

Cantades Societat Coral La Unió Santcugatenca

Josep Cànaves: acordió. Albert Santiago: direcció

Recorregut: Casa de Cultura / Jardins del Monestir (10:15 h) - Carrer de Sant Domènec cantonada c. de Sant Tomàs - Plaça de Sant Pere (Mercat Vell) - Carrer de la Plana Hospital (11:30 h) - Carrer de Santiago Rusiñol - Carrer de Santa Maria - Plaça del Doctor Galtés - Carrer de Martorell - Plaça de Lluís Millet (13:15 h) - Carrer de Villà (Golf Sant Cugat) (14 h).

Cantades Societat Coral La Lira

Diego Lahuerta: acordió. Eloi Jover: direcció

Recorregut matí: Plaça de Barcelona cantonada c. de Vinyoles (9:45 h) - Carrer del Xerric cantonada c. de la Lluna - Carrer de Santa Maria, núm. 25 - Carrer de Santiago Rusiñol, núm. 46 - Carrer de la Plana Hospital, núm. 7 - Carrer Major, núm. 20 - Plaça de Barcelona, núm. 19- 20 (12:30 h).

Recorregut tarda: Plaça de Lluís Millet (17:40 h) - Carrer de Valldoreix cantonada c.de Sant Antoni - Plaça del Doctor Galtés - Plaça dels Quatre Cantons (18:40 h) - Plaça d’Octavià - Monestir - Plaça d'Octavià - Monument a La Lira (19:20 h).

Cantades Cor de Caramelles Populars de l'Escola de Música Tradicional de Sant Cugat

Amb l'acompanyament de músics de la mateixa escola. Clara Ayats: direcció

Recorregut: Carrer de Castillejos, 24 (10 h) - Carrer de Castillejos cantonada c. de Santa Joaquima - Plaça de Pep Ventura - Carrer de Sabadell - Plaça de Sant Pere (11 h) - c. Santa de Maria, 39 - Plaça dels Quatre Cantons cantonada c. de l'Endavallada - Plaça de l'alcalde Magí Bartralot - Rambla del Celler - Carrer del Carme (12:10 h) - C. de Santiago Rusiñol cantonada c. Mir - Carrer Major - Carrer de Castillejos, 24- Vermut per a tothom (13 h).

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem