Carles Rebassa guanya el 20è premi de Poesia Gabriel Ferrater

'El Caire Formentera', l'obra guanyadora mostra la dualitat entre els dos mons del Mediterrani

El guanyador del 20è Premi de Poesia en memòria de Gabriel Ferrater ja té nom, Carles Rebassa, per la seva obra El Caire Formentera. El reconeixement, impulsat per l'Ajuntament de Sant Cugat, Edicions 62 i la Comissió Ciutadana Gabriel Ferrater, ha fet públic el nom del guanyador a la Biblioteca Gabriel Ferrater dimecres 22 de juny, encara que el lliurament del Premi i la presentació del llibre no serà fins a l'octubre, en el marc del Festival Nacional de Poesia de Sant Cugat. El premi està dotat de 8.530€, una escultura de l'artista santcugatenc Pep Codó, i la publicació del llibre per Edicions 62.

Carles Ferrater, guanyador del 20è Premi de Poesia. FOTO: Ajuntament

Carles Ferrater, guanyador del 20è Premi de Poesia. FOTO: Ajuntament

Esther Madrona, tinenta d'alcaldia de Cultura, ha destacat que es tracta "d'un dels premis de referència a nivell literari en els Països Catalans". Per la seva part, Jordi Cornudella ha reivindicat l'èxit d'aquesta iniciativa impulsada des de Sant Cugat, que ha funcionat "gràcies als poetes del país que dibuixen un panorama literari divers i variat".

"La poesia comporta una gamma d'activitats que intervenen per la creació d'un clima ètic que va més enllà de les ideologies personals"

Carles Rebassa, que ha sigut l'escollit entre més d'una quarantena d'autors, ha mostrat el seu agraïment per haver estat premiat. Per a Rebassa, la poesia, a banda d'entendre-la com un acte polític, creu que comporta "un amalgama d'actituds que esdevenen en la creació d'un ésser ètic que va més enllà de les ideologies personals". El Cair Formentera fa referència a dos llocs de vivències personals per l'escriptor. L'obra mostra una dualitat entre els dos mons del Mediterrani, que més enllà de ser un espai d'unitat, calma i tranquil·litat, "és un encapçalament de misèria, un mar ple de mort".

20è Premi Poesia Gabriel Ferrater. FOTO: Ajuntament

20è Premi Poesia Gabriel Ferrater. FOTO: Ajuntament

Per la seva banda, Jordi Cornudella ha titllat l'obra de Rebassa de "rodona i ben acabada, amb punts com ha de ser per no caure en la uniformitat". Entre els 42 originals que s'han presentat al certamen, el director del jurat ho ha tingut molt clar. "La convicció de què aquesta obra havia de ser la guanyadora va ser total i va guanyar per una unanimitat".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem