Casas i Ferreira mostren la seva obra a la Casa de Cultura

L’exposició, inaugurada el 28 de març a la Sala d’Exposicions, forma part del cicle ‘Artistes de Sant Cugat’

L’obra de Marta Casas i Roberta Ferreira ja es pot visitar a la Sala d’Exposicions municipals des del 28 de març. L’exposició l’organitza i produeix l’Ajuntament de Sant Cugat i es podrà veure fins al 6 de maig.

En el marc del cicle d’Artistes de Sant Cugat, que el programa periòdicament la Sala d’Exposicions municipal de la Casa de Cultura, té per objectiu mostrar les diferents disciplines artístiques que hi ha a la ciutat. El cicle va començar l’any 2004 i, des de llavors, es programa un mínim de dues exposicions d’artistes locals per any.
La mostra actual ens presenta la ceràmica de Marta Casas i Roberta Ferreira, i és la primera d’aquestes característiques que acull el cicle.

Les dues artistes converteixen aquest material d’ús quotidià, la ceràmica, en la matèria primera per elaborar obres d’art. Totes dues també són mestres d’aquesta disciplina.

Les artistes
Marta Casas va néixer a Barcelona al 1942 i viu a la Floresta des del 1979. Va estudiar ceràmica a l’Escola Massana de Barcelona i al Sunderland College of Art d’Anglaterra. Ha participat en diferents exposicions col·lectives a Madrid, Barcelona, Florència i Montevideo.

Igualment, ha impartit classes de ceràmica i modelatge al Centre Cívic de la Floresta des del 1984 fins al 1996. Actualment té el taller a la Floresta i col·labora amb Roberta Ferreira en la docència a Dterra Gallery Workshop.

Roberta Ferreira López va néixer a La Plata (Argentina) al 1969 i viu a la Floresta des del 1980. Al 1994 es va titular en ceràmica artística a l’Escola Superior de Disseny i d’Art de Barcelona, Llotja.

És membre fundador i forma part activa des del 2001 de Dterra Gallery i Workshop, on compagina la seva activitat artística amb la docència. Ha exposat a Barcelona, Andorra i Buenos Aires, i imparteix classes en centres públics i privats.

Pel que fa a l’obra que presenta a la Casa de Cultura, Marta Casas afirma haver-se inspirat “en el bosc, lluminós, fosc, cremat... misteriós solitari, silenciós... I en la terra, que uneix i agrupa els elements en la seva verticalitat”. Igualment, confessa haver utilitzat “terres de porcellana, de gres i refractàries, esmaltats de cendres i alguns clàssics de la ceràmica d’alta temperatura”.

En aquesta mostra també presenta quatre peces de raku, “perquè és una tècnica antiga que m’agrada i practico”. Tampoc s’oblida de la ceràmica popular, “els plats decorats amb blau de cobalt que presento en podrien ser una mostra”.

Per la seva banda, Roberta Ferreira presenta tres sèries d’obres. La primera d’aquestes sèries porta per títol Paisatges, i és “la memòria de llocs indeterminats en un moment determinat”; la segona sèrie, Íntima, són, en paraules de Ferreira, “reflexions de l’interior; de tot allò que no es veu, que no és tangible. Però és sentiment”. I finalment, Links. En aquesta sèrie “cada element és una identitat que conforma un col·lectiu. A través del que és propi, adquirit, compartit i dels vincles”.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem