La celebració en honor del màrtir Sant Cugat uneix fe i la tradició popular al Monestir

Dimecres 27 de juliol la Parròquia Sant Pere d’Octavià celebrarà la Missa Major en honor del màrtir sant Cugat

Dimecres 27 de juliol, a les 20 h, la Parròquia Sant Pere d’Octavià celebrarà la Missa Major en honor del màrtir sant Cugat, seguida de la pregària al claustre, a partir de les 20:45 h, davant del monument que recorda el seu martiri. L'oració estarà presidida per la relíquia que es conserva del Sant. L’acte estarà conduït amb textos i cants, recordarà el llegat de Fe de Sant Cugat i demanarà la seva intercessió per totes les necessitats del poble i de tots els santcugatencs i santcugatenques.

Com ja és habitual, la pregària en el claustre és el ball de la moixiganga l’interpretarà el Grup Mediterrània. Aquest ball popular té el seu origen en el Corpus Christi i representa, a partir de figures humanes, diferents escenes de la Passió de Crist: la presentació de Jesús al poble, quan va ser assotat, quan el van coronar d'espines, el seu camí cap al Calvari, on va ser crucificat, la mort en creu, el davallament, la sepultura i, finalment, la resurrecció.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem