FOTOS i VÍDEO: Benvinguda al Griu i l'Amfisbena, els nous gegants de Sant Cugat

Els Geganters han ampliat la família amb dues noves bèsties que han ensenyat als santcugatencs dins els actes de la Festa de Tardor

Els Geganters de Sant Cugat han presentat aquest dissabte a la tarda en el marc de la Festa de Tardor els dos nous gegants al Claustre del Monestir, el Griu i l'Amfisbena. Les dues bèsties fantàstiques han estat inspirades pels capitells del Monestir de Sant Cugat i estan dissenyades per a ser portades per nens i nenes a partir de 6 anys. Pesen uns 5 o 6 quilos i es porten amb cavallets i arnesos a l'espatlla.

Presentació de les figures infantils dels Geganters de Sant Cugat. FOTO: Ale Gómez

Abans de destapar els nous personatges de la família dels gegants, el divulgador d'art del Museu de Sant Cugat, el Dr. Jorge Rodríguez, ha introduït la història sobre el claustre i els capitells creats per Arnau Cadell. "Aquestes criatures, extretes de les figures dels capitells del Claustre, són els guardians de la connexió entre aquest món i l'altre", ha conclòs Rodríguez.

Després s'han ensenyat els nous personatges de la família dels Geganters de Sant Cugat als assistents, entre els quals hi havia l'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, la tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona i el regidor de Junts Per Sant Cugat, Josep Maria Vallès, entre altres.

Més info: Arriben dues bèsties fantàstiques a la família dels Gegants de Sant Cugat

Tot seguit, Nuxu Perpinyà, escultor de les noves bèsties fantàstiques ha tingut unes paraules per explicar el procés creatiu de les obres.

A continuació, la contacontes Eva Tataret ha explicat als nens aplegats a l'acte un conte sobre el Griu i l'Amfisbena que es podrà comprar el pròxim Sant Jordi. El dissenyador de les figures i membre dels Geganters, Pere Rovira, ha il·lustrat la rondalla en directe.

Acabat d'explicar el conte, hi ha hagut un ball que ha permès lluir les noves figures davant dels santcugatencs reunits al Claustre del Monestir per presenciar en directe aquesta estrena dels Geganters de Sant Cugat dins els actes de la Festa de Tardor.

Per últim, l'alcaldessa  de Sant Cugat, Mireia Ingla, ha expressat que la presentació d'aquests nous gegants és una mostra que els Geganters de Sant Cugat s'estimen la seva ciutat. "L'exemple d'això és que han ampliat la família del Joan i la Marieta", ha afirmat l'alcaldessa.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem