El Col·lectiu de Música Antiga de Sant Cugat actuarà en festivals internacionals

Peñíscola i Irlanda són les pròximes destinacions del grup musical que té com a objectiu recuperar les músiques històriques

El Col·lectiu de Música Antiga de Sant Cugat traspassa les fronteres de la ciutat i actuarà el pròxim 3 d'agost al Festival Internacional de Música Antiga i Barroca de Peñíscola. El 15 d'agost ho farà al Kilskenny Arts Festival d'Irlanda.

Festival Internacional de Música Antiga i Barroca de Peñíscola

A Peñíscola tocaran l'òpera Atenaide, una versió semiescenificada de l'òpera d'Antonio Caldara estrenada a Barcelona el 1709 a la cort de l'arxiduc Carles. Segons informen des del festival, es tracta d'una de les primeres representacions líriques de què es té testimoni a Catalunya i que no ha estat representada des de fa més de tres-cents anys.

Una obra sota la direcció musical de Jordi Domènech i la direcció d'escena, María Hinojosa, Carol García, Helena Ressurreiçao, Julia Farrés-Llongueras i Jorge Juan Morata, entre altres. Actuaran al Castell del Papa Luna el 3 d'agost a les 22:30.

Kilkenny Arts Festival

A Irlanda faran un concert amb Lixsania Fernández, una virtuosa de la viola de gamba, un instrument musical pertanyent a la família dels cordòfons d'arc, proveït de trasts. Va ser molt utilitzat a Europa entre finals del segle XV i les darreres dècades del segle XVIII.

L'acompanyaran el tenor Jorge Juan Morata i Eduardo Egüez, a la guitarra barroca. Actuaran el 15 d'agost a les 21:00 a St John's Priory School.

Aquestes actuacions seran el preludi del 5è Festival Contratemps que tindrà lloc a Sant Cugat del 8 al 17 de setembre.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem