Comença la 8a edició del Bosc Literari de la Serreta

Un projecte destinat a protegir aquest entorn natural

Aquest diumenge ha estat la inauguració de la vuitena edició del Bosc Literari de la Serreta. La iniciativa ha estat impulsada per l’Associació de Veïns La Serreta Bosc d’en Saladrigues per protegir l’entorn natural de la Serreta. El president de l’associació, Xavier Castro, ha explicat que “per evitar que s’urbanitzi el bosc, s’ha buscat una utilitat positiva a aquest espai i s’ha creat el Bosc Literari”.

El projecte és una manera entretinguda de passejar pel Bosc al mateix temps que gaudeixes de la lectura de contes. El recorregut es podrà fer durant tot l’any i comença al carrer Canal de la Mànega, cantonada amb Estret de Messina, i finalitza al Camí de la Serreta. En total 13 contes de temàtica infantil ompliran aquest espai natural de literatura.

El lema d’aquest any és Contes Infantils, un recull de contes escrits per Esther Ballart i amb il•lustracions d’Eloi Alegre publicats en el llibre Hi havia una vegada..., en motiu del 25è aniversari del TOT Sant Cugat. Esther Ballart explica que “s’ha fet una selecció de contes que són d’aquí casa, són contes de sempre”.

Durant l’acte d’inauguració els nens del grup valldoreixenc Magma 2011 han llegit un parell dels contes que podem trobar al bosc.

L'Anella verda
L’Associació de Veïns La Serreta Bosc d’en Saladrigues té la idea de crear una anella verda per protegir l’entorn verd de la Serreta. El projecte seria un circuit tancat on es desenvoluparien activitats semblants a la del Bosc Literari. L’any passat es va inaugurar una nova fase d’aquesta iniciativa, el Bosc Naturalista, una idea semblant a la del Bosc Literari però fixa i per parlar sobre qüestions del entorn natural com el canvi climàtic, la flora i la fauna, entre d’altres.

 
Comentaris

Destaquem