'Confinats', el llibre que recull les reflexions de 100 testimonis durant el confinament

En el llibre solidari apareixen reflexions de santcugatencs i no santcugatencs sobre la pandèmia del coronavirus

'Confinats' (Viena Edicions, setembre 2020) recull 100 testimonis del confinament provocat per la pandèmia de la COVID-19, escrit pel periodista i regidor de Junts per Sant Cugat a l'Ajuntament de Sant Cugat, Josep Maria Vallès. Els beneficis de l’autor del llibre seran per a la Fundació de la Marató de TV3, que enguany es destinarà a la investigació de la Covid-19.

L'autor s'ha mostrat "molt content i satisfet de la resposta de la gent". "Tots es van mostrar molt interessats per participar en aquest llibre, que serà un projecte més de La Marató".

En aquesta obra, que es publicarà la segona quinzena de setembre, es reprodueix "fil per randa" les reflexions, els neguits i les oportunitats viscudes i escrites per cent persones durant el confinament de la Covid-19. Moltes d'aquestes persones tenen accent santcugatenc.

"la part més positiva"

Les veus que sonaran en aquest llibre volen extreure "la part més positiva" d’aquestes cent experiències de personalitats de diferents àmbits de la societat catalana (advocats, polítics, mestres, artistes, metges, etc.).

L'obra inclou les impressions de destacats santcugatencs com el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet; el Dr. Jordi Jiménez, metge del CAP de Valldoreix; la presidenta del Club Rotary Sant Cugat, Montse Moral; la directora de comunicació i relacions institucionals del centre internacional d’HP Sant Cugat, Eva Blanco; el sotsdirector de Rac1, Jofre Llompart; Josep Cortadellas, president de la Llar d'avis de Sant Cugat; la presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa o el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, entre altres.

El llibre també compta amb les aportacions de destacats catalans com el President de la Generalitat, Quim Torra, el periodista de Rac1, Aleix Parisé, la meteoròloga Gemma Puig o el president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós.

Pròleg de Xavier Bosch i portada de Minuesa

Abans de les reflexions dels 100 testimonis, l'obra inclou un pròleg de l'escriptor, periodista i també santcugatenc, Xavier Boch.

A la portada hi figura l'obra de l’artista Paco Minuesa, que ha volgut col·laborar en aquesta iniciativa solidària cedint els drets de l'obra que va crear a propòsit del confinament.

L'autor de "Confinats", Josep Maria Vallès, va exercir com a periodista de proximitat al TOT Sant Cugat entre 1991 i 2019 i va publicar el seu primer llibre, "Polítics a la carta",  l'any 2015.  El 2017 va rebre el guardó internacional Paul Harris del Rotary Club Sant Cugat en reconeixement a la seva trajectòria periodística i social i des del 15 de juny de 2019 és regidor de Junts per Sant Cugat a l'Ajuntament.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem