El Conservatori de Música de Sant Cugat celebra 10 anys amb més de 100 músics a l’escenari

El concert serà gratuït i obert a tothom

El Conservatori de Sant Cugat compleix 10 anys enguany i per celebrar-ho ha organitzat un únic concert que comptarà amb la participació de més de 100 músics, tant de les corals com de l’orquestra simfònica del centre.

L'acte tindrà lloc al Teatre-Auditori, dimarts 3 de maig, a les vuit del vespre, on s’interpretaran quatre peces sota la direcció Raimon Romaní: la sardana Camperola d'Eduard Toldrà, la Simfonia número 101 (1r moviment) de Joseph Haydn, Orfeu als inferns (obertura) de Jacques Offenbach, i Veni, creator spiritus de Raimon Romaní.

El concert és gratuït i per assistir-hi caldrà reservar la invitació amb anterioritat a tasantcugat.cat.

Actualment, l’Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels, que va néixer el curs 1977-78, té 600 estudiants inscrits, dels quals un centenar cursen el grau professional, i compta amb una plantilla de 40 professors i professores. A més, 250 alumnes de les escoles de primària de Sant Cugat participen del projecte comunitari Música en Conjunt.

El Conservatori de Música de Sant Cugat, que pertany a la xarxa dels 27 Conservatoris de Catalunya, ha format una vintena d’estudiants que estan fent o han fet estudis superiors a l’Escola Superior de Música de Catalunya i el Conservatori Superior de Música del Liceu

Del centre santcugatenc han sorgit professionals de la música que destaquen en el panorama musical català, com ara les santcugatenques Elisabeth Franch (flautista), Laia Pujolassos (violinista), Leticia Martin (guitarra), Anna Grenzer (violoncel), Lucas Peire (compositor) o Júlia Solé (gralla).

La Coral del Conservatori ha estat guardonat, a més, amb el 3r premi en la categoria juvenil al 49è Certamen Coral d'Ejea de los Caballeros, on han participat cantaires d’arreu de l’Estat.

Cartell del concert d'aniversari del Conservatori

Cartell del concert d'aniversari del Conservatori

10 anys de Conservatori

D’ençà que l’Escola Municipal de Música de Sant Cugat va començar les primeres activitats el novembre de 1977, han passat per aquest equipament municipal diverses generacions. Alumnes que van començar a estudiar música, ara són professors o porten els seus fills al centre.

La gran demanda d’educació musical a Sant Cugat havia de tenir oferta de Grau Professional. Des que es va inaugurar l’edifici de l’escola al Centre Cultural el 1992, un dels objectius era arribar a oferir una línia professionalitzadora dels estudis musicals. El mes de febrer de 2012 es va oficialitzar el Conservatori de Sant Cugat, que entrava en funcionament aquell mateix curs.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem