El Corpus Christi recupera la celebració i suma als Caparrots de Sant Cugat

L'ou com balla, les catifes de flors i la processó tornaran als carrers de la ciutat

El Corpus Christi es celebrarà el cap de setmana del 18 i 19 de juny. Totes les activitats són obertes a tothom i organitzads per la Parròquia de Sant Pere d'Octavià.

Diumenge a les 19 h començarà la celebració grossa, amb la Missa Major, seguida de la processó pels voltants del Monestir, damunt de diverses catifes de flor natural, i l'acompanyament dels gegants de Sant Cugat. Al matí s'haurà instal·lat la font amb l’ou com balla. Com a novetat, aquest any se sumen a la festa també els Caparrots.

El proper diumenge 19 de juny se celebrarà la festivitat del Corpus Christi al Monestir. La festa començarà a les 19h, amb la Missa Major, seguida de la processó del Santíssim.

La processó anirà acompanyada de pregàries i cants i comptarà amb la participació especial dels nens de la catequesi. Les tradicionals catifes de flor natural seran elaborades per voluntaris i famílies de la Parròquia. Així, el muntatge de les catifes serà dissabte i començarà a les 10 h.

La catifa, una tradició recuperada

La Parròquia de Sant Pere d’Octavià va recuperar l’any 2012 la tradicional catifa de flors per Corpus després que aquesta tradició, que omplia els carrers de Sant Cugat, s’hagués perdut. Per la celebració del Corpus al Monestir, cada any s’han anat augmentant els metres d’encatifat i enguany seran un total de 20 metres repartits en diferents trams del recinte.

La festa popular del Corpus Christi

El Corpus Christi és una festivitat d’acció de gràcies pel Sagrament de l’Eucaristia. La celebració ha mantingut i actualitzat el seu caràcter solidari des dels seus orígens i per això, aquest dia, totes les aportacions es destinen a donar suport a la tasca de Càritas.

Un dels moments destacats del Corpus és el de la Processó del Santíssim, que antigament es feia pels carrers i places de les viles, damunt les catifes de flors que elaborava el poble.

Un altre dels atractius de la festa és la font amb l’ou com balla, que simbolitza la vitalitat i l’esperança, i la participació dels gegants de Sant Cugat i dels Caparrots de Sant Cugat. Ambdues figures havien estat històricament lligades al Corpus i per això, primer els geganters i, aquest any els caparrots, s’han tornat a sumar a la festa.

Programació del Corpus Christi

Dissabte 18 de juny

16 h. Preparació de les flors per la catifa del Corpus, a la Casa Abacial

Diumenge 19 de juny - Celebració del Corpus Christi al Monestir

10 h. Muntatge de les diferents catifes de flors i de la font amb l’ou com balla

19 h. Missa Major (amb la col·lecta per Càritas)

19.50 h. Processó del Santíssim pels jardins del Monestir amb la participació dels Geganters de Sant Cugat i els Caparrots de Sant Cugat.

Final: Balls de final de festa i berenar.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem