La cultura refrescarà l'estiu amb 'Sant Cugat al Descobert'

El festival cultural d’estiu Sant Cugat al Descobert programa 60 activitats en 15 espais a l’aire lliure de la ciutat

L'estiu és sinònim de cultura a Sant Cugat, i és que arriba el programa 'Sant Cugat al Descobert, amb una 60a d'activitats que es desenvoluparan en 15 espais de la ciutat. La proposta cultural d’estiu a Sant Cugat queda recollida en 17 programes que inclouen música moderna, clàssica, arts escèniques, arts visuals, itineraris guiats i tallers i reforça els continguts adreçats al públic familiar i jove. Una completa programació pensada per tot tipus de públics i on s’ha tingut en compte els criteris de paritat.

Les novetats

 • Insòlit: una nova aposta musical de l’Oficina Musical La Pua amb concerts en espais singulars com ara el terrat del Casino la Floresta o sota el pont del Pg. Mare de la Font, a Volpalleres. Concerts amb estils musicals frescos i urbans, que han estat impulsats a través dels pressupostos participatius.
 • L’Artimanya Jove i l’Artimanya Familiar: tallers i activitats lúdiques dirigides especialment al públic jove (de 12  a 18 anys)  i a les famílies (amb infants de més de 5 anys). Es tracta d’una programació impulsada amb els Pressupostos Participatius, que tindrà lloc als jardins del Monestir.
 • Això s’acaba: petit festival d’Arts Visuals que se celebrarà al Centre d’Art Maristany amb itineraris urbans, visites a exposicions, conferències performatives i un concert per petit format al terrat.
 • Itinerari sensorial: una activitat autoguiada proposada per Reconnecta Natura al Parc Central. Un itinerari de benestar on desaccelerar el pas i realitzar activitats senzilles per reconnectar amb nosaltres mateixos i la natura que ens envolta.

Recupera activitats culturals d’estiu ja tradicionals 

 • STQ BLACK, que organitza Sotasons, en col·laboració amb l’Ajuntament, i que presenta una àmplia oferta d’activitats que basculen entorn dels estils musicals soul, funk, jazz, gospel i la cultura urbana.
 • 12a edició de NITS DE MÚSICA AL CLAUSTRE, el Festival de Música de Cambra amb 4 concerts, 3 dels quals són de formacions configurades íntegrament per dones i que recupera actuacions de formacions nombroses com ho serà el de la Coral Sant Jordi.
 • 5a edició de VINCLES, amb 3 concerts que organitza La Pua Oficina Musical on combina grans artistes de l’escena catalana: Elena Gadel &Marta Robles, Pau Vallvé, Clara Peya, amb acompanyats de músics locals.
 • 3a edició del FESTIVAL CONTRATEMPS, co-organitzat pel Col·lectiu de Música Antiga de Sant Cugat i l’Ajuntament, dins de Viu la Clàssica, amb una àmplia oferta per a públics diversos: concerts, taules rodones divulgatives, òpera, un espectacle familiar i classes magistrals.
 • + CLÀSSICA, amb  4 concerts de cambra, lied, coral i orquestra que arrodoneix la proposta de música clàssica de la ciutat, dins del Viu la Clàssica. N’hi haurà 2 protagonitzats per entitats santcugatenques (Quartet Corda Orquestra Simfònica Sant Cugat i  Orquestra Diletant Catalunya). La Coral Cantiga retrà un homenatge al santcugatenc Joan Fibla, cantaire del cor, desaparegut l’any passat per covid.
 • 17a edició de LECTURES A LA FRESCA, organitzades pel Amics de Pedra i Sang, en col·laboració amb l’Ajuntament, que enguany ha programat un musical inspirat en Collserola, un cabaret literari que homenatja les vetllades anarco-feministes del Paral·lel als anys 30 i una revisió en clau feminista d’una obra teatral “Les espardenyes de cal Roc”, situada en el Sant Cugat de la república.
 • 3a edició de A TELÓ OBERT, que organitza Teatre a l’Ombra en col·laboració amb l’Ajuntament. Aquest cicle de teatre a l’aire lliure, sense equips tècnics,  representarà, en diferents parc i jardins de la ciutat, la comèdia clàssica de Plaute “La comèdia de l’olla”.
 • TRADICIÓ ENTRE CAPITELLS, conjuga el concert a càrrec de la Cobla Jovenívola de Sabadell i la lectura dramatitzada “El màrtir Cugat” escrita pel santcugatenc Josep M. Jaumà. Ho organitzen l’Entitat Sardanista de Sant Cugat i els Companys d’en Cugat, en col·laboració amb l’Ajuntament.
 • 5a edició de CINEMA I ESTRELLES, que programarà pel·lícules aptes per a tots els públics: animació, acció futurista, comèdia i que es programarà als districtes.
 • ITINERARIS GUIATS, que organitzen l’Oficina de Turisme i Museus de Sant Cugat, per tal de conèixer el patrimoni arquitectònic del Monestir i les costums de l’antiga comunitat monàstica. També hi ha itineraris i una conferència vinculats a l’exposició “Vila de Sant Cugat, 900 anys. De 1120 al futur”.
 
 
Comentaris

Destaquem