David Pujol: “Pot fer les funcions de sala de concerts al centre del poble”

El president de La Unió Santcugatenca explica els motius pels quals els socis de l'entitat, per unanimitat, van escollir la segona de les tres propostes que se’ls va presentar durant l'assemblea del 22 de juliol

La nova Unió Santcugatenca comença a perfilar com serà en un futur força immediat. Els socis de la Unió Santcugatenca escollien el dimarts 22 de juliol en Assemblea General Extraordinària, el tipus d’intervenció a què se sotmetrà l’edifici amb l’objectiu d’habilitar-lo per al seu ús. Ens ho explica el seu president, David Pujol.

Es van presentar tres opcions als socis. Per què es va escollir la B?
És l’opció que compleix i satisfà totes les necessitats i els requeriments tant de la Unió com de l’Ajuntament, passant per la ciutat de Sant Cugat, amb relació a les sales, les prestacions i la polivalència, tant del teatre com de la resta d’edifici.

Parlant de la sala, està preparada per ser l’esperada sala de concerts?
Aquesta resposta l’hauria de donar l’Ajuntament, però jo crec que sí, perquè l’edifici ho permet. La polivalència de la sala permet fer concerts per entre 900 i 1.000 persones. Pot fer perfectament les funcions de sala de concerts, al centre del poble.

El nou edifici tindrà nous accessos...
Actualment l’edifici té tres entrades: a la Sala Clavé, a l’entitat i al teatre. Se n’afegirà una altra a l’entitat. És per normativa, cosa que permetet millorar les condicions de seguretat i la capacitat d’aforament. La seva ubicació la definiran els arquitectes en els seus projectes.

Hi ha la possibilitat que siguin accessos a través d’un carrer per a vianants?
Hi ha uns paràmetres, els de la vianantització del carrer Anselm Clavé i el carrer de Cristòfol Colom, però això depèn del pla de mobilitat i de l’Ajuntament. Nosaltres ho traslladarem als arquitectes interessats, que ens faran les propostes.

Quins són els terminis per tenir l’edifici enllestit?
És probable que la contractació de l’arquitecte sigui per al gener de 2015 i que aquest arquitecte o despatx d’arquitectes ens entregui el projecte executiu durant la primavera del 2015. Després es farà el concurs per contractar l’empresa constructora, i es calcula que les obres duraran un parell d’anys. Això, si tot va bé i rodat, que normalment en aquests processos sempre hi ha algun entrebanc o endarreriment.

Quan comencin les obres, on es traslladarà l’activitat de la Unió?
Dintre el consell de la comissió mixta de la Unió s’ha desenvolupat un pla de reubicació de les seccions i de les activitats en diferents espais municipals de la ciutat, en funció de l’activitat i la mida de cada secció.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem