Un documental rodat a Sant Cugat opta a 7 Premis Goya

'L'escriptor d'un país sense llibreries' explica la història de Juan Tomás Ávila, refugiat de Guinea Equatorial a la ciutat

El documental L'escriptor d'un país sense llibreries, rodat a Sant Cugat del Vallès, opta a 7 Premis Goya en les categories de Millor Pel·lícula, direcció novell, cançó original, direcció de fotografia, muntatge, so i pel·lícula documental.

La pel·lícula té com a protagonista a l'escriptor Juan Tomás Ávila Laurel, el més traduït de Guinea Equatorial, refugiat a Sant Cugat des del 2011. Ávila va fugir de Guinea Equatorial el 2011, després de protagonitzar una vaga de fam contra la dictadura del seu país, la més longeva del món. Ara, des de Sant Cugat, s'ha convertit en un dels principals intel·lectuals en oposició al règim.

 

Una cinta, dirigida per periodista Marc Serena (qui també va rodar Peixos d'aigua dolça (en aigua salada) a Sant Cugat), que narra el seu viatge de retorn a Guinea, 50 anys després de la seva independència d'Espanya. Un projecte que ha estat possible gràcies a una de les campanyes de crowdfunding de més èxit de l'any, amb 400 mecenes. El resultat, un documental de 80 minuts que combina animació, imatges del No-Do i imatges gravades a Sant Cugat i a Guinea Equatorial, en una de les primeres ocasions que un equip independent hi accedeix.

La pel·lícula, que ara opta als Premis Goya, es va estrenar a la Seminci de Valladolid i al Festival Gollut de Ribes de Freser, on va rebre el premi a millor llargmetratge i premi del públic. Pròximament es podrà veure al Festival l'Alternativa del CCCB de Barcelona i a la Cineteca de Madrid optant al Premi Rizoma.

 

A més, la pel·lícula es podrà veure a partir del 13 de desembre als Cinemes Sant Cugat. De la mateixa manera, Juan Tomás Ávila Laurel presentarà per primer cop un llibre a Sant Cugat. Serà el dimarts, 12 de novembre, a les 19 hores a la Llibreria Alexandria, i presentarà la novel·la Cuando a Guinea se iba por mar.

Igualment, la Biblioteca Volpelleres Miquel Batllori ha organitzat pel pròxim dijous, 21 de novembre, a les 19 hores, un debat entre els dos autors residents a Sant Cugat que més han escrit sobre Guinea: Gemma Freixas i Juan Tomás Ávila Laurel.

 

 
 
Comentaris

Destaquem