Dolors Vilarasau, el nou Caparrot de Sant Cugat

La nova figura es presentarà durant la III Diada de Testes de diumenge, 14 de maig

Sant Cugat celebra aquest diumenge, 14 de maig, la tercera edició de la Diada de Testes. Una activitat organitzada per Caparrots de Sant Cugat que omplirà d'activitats la plaça de l'Om a partir de les 10 hores.

L'entitat manté un patrimoni etnològic santcugatenc format actualment per dos capgrossos (la gitana/catalaneta i l'avi pagès), sis caps (en Gepetto, la Betty Boop, el cuiner del Tintín, en Groucho Marx, el boig pintor i l'Olivier) i set caparrots de Sant Cugat (Halassane N'Diaye, Rogeli Pedró, Roser Adeva, Jordi Franquesa, Joan Llamas, Grau Garriga i Pere Royo). Ara s'hi sumarà una nova figura, la de Dolors Vilarasau.

Caparrot de l'any 2017, Dolors Vilarasau és santcugatenca de naixement, directora teatral i promotora cultural. Col·labora sovint en activitats culturals amb entitats del poble, i és impulsora d'algunes d'elles, com les Lectures a la Fresca, la Tertúlia amb amics o Pedra i Sang. Actualment és la presidenta de l'Associació Amics de Pedra i Sang.

Els caparrots de Sant Cugat

Els caparrots representen personatges populars del municipi  FOTO: Lali Puig

Fins al moment, Sant Cugat compta amb set caparrots.

Jordi Franquesa. Caparrot de l'any 2001. Santcugatenc, comerciant i regidor de cultura.

Roser Adeva. Caparrot de l'any 2002. És neta de cal Mantecaos. Seguidora de les tradicions d'arrel i conserge de la Casa de Cultura.

Al-Hassane N´Diaye. Caparrot de l'any 2003. És de Guinea equatorial, propietari del bar Baobab, molt popular a Sant Cugat.

Rogeli Pedró. Caparrot de l'any 2005. Ha fet una tasca de promoció de la cultura local amb llibres com "Tradicions Santcugatenques ", "Llegendes de Sant Cugat "i "Conte contat a Sant Cugat". Ha estat guardonat amb un dels premis Ciutat de Sant Cugat.

Joan Llamas. Caparrot de l'any 2007. Actor i fotògraf Santcugatenc, va tenir una dilatada trajectòria sobre els escenaris. Va fundar tres grups teatrals: Agrupació Teatral Maragall, La Companyia Fila Zero i el grup professional Tetrateatre.

Josep Grau-Garriga. Caparrot de l'any 2008. Artista Santcugatenc que va conrear diverses tècniques: pintura, mural, i sobretot tapis. Director de l'Escola Catalana del Tapís, és l'artista Santcugatenc més internacional.

Pere Royo. Caparrot de l'any 2009. Cap de colla dels Geganters de Sant Cugat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem