Dues alumnes de l’Àgora Sant Cugat guanyadores del Premi Pere Ferrer d'Òmnium

El certamen, organitzat per Òmnium Sant Cugat i l’Ajuntament, premia les millors creacions literàries basades en qualsevol moment de la història de Catalunya

El passat 9 de juny es va entregar el premi Pere Ferrer a les alumnes María Muñoz Parra i Laia Oriol Zapata, les dues estudiants de l’Àgora Sant Cugat, un premi destinat a tots els alumnes d’educació secundària, batxillerat i cicles formatius de grau mitjà dels centres de Sant Cugat del Vallès. María Muñoz Parra ha guanyat amb la narració ‘El viatge de la pesseta’ la categoria de primer cicle d'ESO, mentre que Laia Oriol Zapata ha sigut premiada dins la categoria de Batxillerat i Cicles formatius amb l’obra ‘Canviant de perspectiva’.

 

El nom del premi ve donat pel mojo autor del Costumari de Sant Cugat, escrit entre el 1221-1223, on ens fa una minuciosa descripció de la vida quotidiana de la comunitat de monjos que en aquells moments hi havia al monestir. Ens explica detalladament les funcions, oficis i tasques de cada membre de la congregació segons els seus càrrecs. Gràcies a aquest document podem conèixer molts dels usos, costums i vocabulari del s. XIII a la nostra vila.

 
Comentaris

Destaquem