El Ball de Gitanes fa més petita que mai la plaça d'Octavià

Fins a 360 balladors són els que han tornat a batre rècords durant el tradicional ball de Carnaval

El Ball de Gitanes de Carnaval a Sant Cugat del Vallès ha tornat a superar-se. Un any més, ha estat una cita de rècord. Ho ha fet amb 360 balladors a plaça, repartits en 45 quadres. Unes xifres que superen les de la passada edició, quan van ser 328 els balladors que van conquerir la plaça d'Octavià distribuïts en 41 quadres.

I és que a la plaça d'Octavià no hi cabia ni una agulla aquest dissabte, 10 de febrer. Les Gitanes és, sense dubte, una de les activitats més esperades del Carnaval a la ciutat.

FOTOS: Lali Puig

Mireu les millors imatges del Ball de Gitanes.

Com en les passades edicions, les Gitanes han iniciat les quatre cercaviles pel centre de la ciutat a les 11 hores, des de quatre punts diferents. Un recorregut festiu en el qual els balladors han agafat forces per iniciar el ball. Una hora més tard, les quatre cercaviles confluïen a la plaça de Pep Ventura, on s'han preparat per baixar a Octavià.

El seguici, encapçalat pel Gall de Sant Cugat, ha enfilat el Carrer Major, on s'han pogut veure els primers passos del Ball de Gitanes mentre els balladors escalfaven motors. A la plaça d'Octavià, el Ball de Velles oferia al públic que omplia de gom a gom la plaça, el seu espectacle irònic. Un espectacle fent referència a les càrregues policials de l'1 d'octubre.

I a les 13 hores ha començat l'espectacle. Els 360 balladors han entrat a la plaça per demostrar, un cop més, que el Ball de Gitanes no té límits. Enguany, amb un to reivindicatiu. En el moment en que els balladors prenen la menta, els crits de "llibertat presos polítics" han omplert la plaça, i molts dels balladors lluïen llaços grocs a la seva roba, així com cartells reclamant aquesta llibertat.

El resultat del ball: ovació de gala per part del públic, i abraçades entre els participants.

Des de la Comissió de Gitanes, Esther Madrona ha remarcat que "estem molt contents perquè un any més ens hem tornat a superar. Pensàvem que ja havíem arribat al nostre sostre, però hem tornat a demostrar que les Gitanes tenen molta força a la nostra ciutat, i a més a més, que la gent s'ho passa bé ballant, i engresquen a tothom".

Mireu les millors imatges del Carnaval de Sant Cugat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem