El ball del Vano i el Ram omple els jardins del Paga-li Joan

110 parelles han ballat la tradicional dansa santcugatenca davant de centenars de persones aquest diumenge, 29 de juny, dia de Sant Pere, copatró de Santcugat

El Paga-li, Joan, el tradicional ball del Vano i el Ram, s'ha representat aquest diumenge, 29 de juny, dia de Sant Pere, amb un total de 110 parelles, dels que 60 són adults i 50 infants, d'entre sis i quatre anys. La tradició més santcugatenca, que es recrea en els Jardins del Paga-li, Joan-l'Hort de l'Abad, ha baixat el nombre de participants en comparació a l'edició passada quan 240 persones el van ballar, per problemes d'espai.


Nens i nenes ballant el ball. FOTO:Estefania Bedmar

La convocatòria ha estat un èxit, ja que centenars de persones han ocupat els Jardins del Paga-li Joan, per gaudir de la dansa. Enguany, l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha ballat el Paga-li Joan després de saludar totes les parelles, tot i que la tradició marca que el batlle de la població no dansa. Conesa ha fet parella amb el director del Diari de Sant Cugat i del TOT Sant Cugat, Josep Maria Vallès.


Mercè Conesa amb Josep maria Vallès. FOTO: Estefania Bedmar

Prèviament al Paga-li Joan, a les set de la tarda, des de la casa consistorial ha arrencat el tradicional seguici de Sant Pere amb les entitats de cultura popular com a protagonistes. Un cop el seguici ha arribat a la plaça d'Octavàa, tot passant per la plaça de Sant Pere, els caparrots, castellers, gegatns i dansaires, entre altres, han esperat a la llotgeta del Monestir que acabés la Missa Major, que enguany ha tingut lloc al Claustre, ja que l'església del Monestir roman tancada per obres.


Els pregoners, la Penya Regalèssia gaudint del ball. FOTO: Estefania Bedmar

La Festa Major a les xarxes

Al web a la secció TOTFESTAMAJOR.CAT pots trobar les últimes notícies. imatges, vídeos, etc. I a través de les xarxes segueix l'actualitat de la festa a través de l'etiqueta #FMSantCugat, el perfil @FMSantCugat, a twitter, al facebook i a Instagram (@FMSantCugat). El TOT seguirà moment a moment els actes més destacats a través de les seves xarxes socials: twitter (@totsantcugat) i al facebook.

 
Comentaris

Destaquem