El cinema català i l'homenatge als 80, protagonistes del Sant Cugat Fantàstic 2018

La premiere nacional de la pel·lícula 'Sant Martí' obrirà el festival de cinema el dijous 14 de juny

El cinema català serà la nota dominant al IV Festival Internacional de Cinema Fantàstic i de Terror de Sant Cugat, que homenatjarà el cine de gènere dels anys 80. Així s'ha fet públic aquest dimecres 21 a una presentació duta a terme al Cafè Auditori, al Teatre-Auditori de la ciutat, per part dels organitzadors Joan Ramón Armadàs i Marc Carreté. També s'ha presentat el cartell del festival, obra del dissenyador del TOT Sant Cugat, Sergi Felip.

Per una banda, la premiere europea de la pel·lícula Sant Martí, dirigida per David C. Ruiz i Albert València, obrirà el festival el proper dijous 14 de juny a les 22h, als cinemes Cinesa de Sant Cugat, on es duran a terme les projeccions. De l'altra, el Drácula de Denise Castro posarà punt i final a quatre dies de cine i activitats relacionades amb el cinema de gènere. 

L'aposta és, sens dubte, pel "cinema independent i de terror, sense concessions, produït amb pocs recursos, molta força, talent i molta il·lusió", ha destacat Marc Carreté, organitzador del Sant Cugat Fantàstic i co-productor de la pel·lícula Framed. "Els astres s'han alineat i hem tingut l'oportunitat d'obrir i tancar el festival amb dues premieres" s'ha alegrat Carreté. 

Per la seva banda, Joan Ramón Armadàs, també organitzador de les jornades, assegurava que "si fa dos anys va ser els viatges en el temps i l'any passat l'animació, aquest any tenim com un dels leitmotivs la década dels vuitanta". Es tracta d'una "década de moda, que tothom reivindica", i Armadàs indica que ells ho faran "amb una sèrie de curtmetratges que homenatgen també aquesta dècada i amb una retrospectiva" on recuperaran títols emblemàtics com El meu veí Totoro, de Hazao Miyazaki, i la pel·lícula d'animació El Senyor dels Anells de l'any 1978, que és "una petita joia bastant desconeguda en aquest país".

La producció santcugatenca 'Framed' es projectarà a la fresca el dia 16 de juny

Cartell del IV Festival Internacional de Cinema Fantàstic i de Terror de Sant Cugat. FOTO: Sant Cugat Fantàstic.

El festival inclourà "entre 12 i 15 llargmetratges i uns altres tants curtmetratges", segons han assegurat els organitzadors. Alguns dels noms més rellevants entre els films de competició seran Dhogs, d'Andrés Goteira, Los olvidados, dels germans Nicolás i Luciano Onetti o el curtmetratge Justicia Justiciera III, del cerdanyolenc Rafa Dangrà.

A més, fora de concurs destaca la producció santcugatenca Framed, del director Marc Martinez Jordan, que ja ha estat guardonada a diferents festivals de cinema internacionals com l'Arizona Underground Film Festival. Aquesta cinta, filmada a diferents espais de Sant Cugat com el Teatre-Auditori o la Casa Jaumandreu, serà la primera pel·lícula del festival en projectar-se a la fresca el dia 16 de juny, a les 22h.

A la presentació han assistit, a més, Joaquim Bundó i Jose Manuel Serrano, director i actor de la cinta Evil, que també es projectarà al Sant Cugat Fantàstic. El festival de cinema, que es presentarà definitivament el proper 17 de maig a Barcelona, a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm, durarà del 14 al 17 de juny i es projectarà als cinemes Cinesa de Sant Cugat.    

Més informació
 
Comentaris

Destaquem