El cinema català, protagonista i triomfador en el Sant Cugat Fantàstic

Més de la meitat dels premis de la 4a edició del festival cinematogràfic, que ha comptat amb la presència d'unes mil persones, han estat per a produccions catalanes

El cinema català ha estat el protagonista i el que més èxit ha tingut en la 4a edició del Sant Cugat Fantàstic. De fet, 7 dels 12 premis que atorgava el festival cinematogràfic en la seva 4a edició, han estat per a produccions catalanes. A banda de les distincions i els premis, aquesta ha estat també l'edició amb més públic i participació del Sant Cugat Fantàstic. Prop de 1.000 persones han gaudit, des del 14 al 17 de juny, del festival. D'altra banda, més de 20 directors i 30 intèrprets han passat pel Sant Cugat Fantàstic.
 

El film que s'ha endut el guardó a 'Millor pel·lícula' ha estat Our Evil (Brasilera). D'altra banda, el guardó a la 'Millor direcció' se l'ha endut el gallec Andrés Goteira, amb la òpera prima Dhogs. El jurat, format per la periodista Karen Madrid, l'actor Àlex Maruny i el director Marc Martínez Jordán, han volgut que el premi al 'Millor Guió' recaigués en el film de Cosima Doronnitzer, Lladres del temps, esdevenint el primer documental premiat de la història del festival.
 

Pel que fa als curtmetratges, el premi a 'Millor curt' ha estat per a la producció catalana R.I.P, de Caye Casas i Albert Pintó. El reconeixement al 'Millor Curtmetratgista' se l'ha endut Pablo Pastor per Bye Bye Baby. Marisa Crespo i Moisés Romera pel seu curt 9 pasos, s'han endut el premi a 'Millor Guió'.
 

Els Premis de la Crítica, que s'han atorgat per 3r any consecutiu en col·laboració amb l'Associació Blogos de Oro, han premiat la producció nord-americana Mom and Dad i el curtmetratge català Caronte. D'altra banda, el públic també ha reconegut la bona tasca del cinema català en aquest festival. La pel·lícula guanyadora en les votacions populars ha estat Drácula de Denise Castro, el film de clausura del festival, i el curt preferit pel públic ha estat també Caronte, gran triomfador del certamen amb fins a tres premis.

 
Comentaris

Destaquem