El Club de Lectura de Teatre celebra el seu 10è aniversari

Diferents actors llegiran fragments de 10 escenes teatrals

El Club de Lectura de Teatre de Sant Cugat celebra 10 anys d'activitat el pròxim dimecres 30 de maig amb un esdeveniment al pati de la Biblioteca Central Gabriel Ferrater. Sergi Aguilera, Joan Berlanga, Carme González, Martina Vilarasau i Dolors Vilarasau seran els actors encarregats de llegir alguns dels fragments de 10 escenes teatrals, una per cada any de celebració. 

Es tracta d'un acte obert per a tothom. Al llarg dels 10 anys hi han participat unes 200 persones i s'han treballat unes 180 obres teatrals, aproximadament. La celebració es realitzarà a partir de les 20 hores. 

El Club de Lectura va sorgir amb l'objectiu d'introduir a la ciutat la lectura de textos teatrals, ja que en aquell moment només hi havia un club de lectura de novel·la. Dolors Vilarasau, directora i coordinadora del Club de Lectura de Teatre, ha explicat que els participants "treballen el text des del punt de vista del llibre (argument...) i des de la posada en escena (actors i directors)". 

Les obres estan vinculades a la programació del Teatre-Auditori i al Teatre Nacional de Catalunya. Després de tractar-les els participants tenen l'oportunitat de veure les representacions de les obres al teatre. D'aquesta manera, s'introdueix "la lectura i la visió crítica en veure una representació", exposa Vilarasau. 

 
Comentaris

Destaquem