El CRBMC restaurarà la portalada del Monestir de Santa Maria de Ripoll

La seu del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya es troba a Valldoreix

El Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya (CRBMC), amb seu a Valldoreix, ha estat escollit pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya per dur a terme les tasques de conservació i restauració de la portalada del Monestir de Santa Maria de Ripoll, segons va anunciar divendres 8 de juliol el Conseller de Cultura, Santi Vila, a la capital del Ripollès.
 

Els objectius de les obres, que estan previstes que comencin al mes de setembre, són la neteja de les superfícies escultòriques i la consolidació de les zones més degradades que permetran donar més estabilitat a la portalada a llarg termini i en millorarà la imatge.
 

La tasca ha estat encomanada al CRBMC, una institució especialitzada en conservació i restauració dels béns que conformen el patrimoni cultural moble català, perquè respecti els materials originals de la portaladaremarqui la seva estructura i repertori iconogràfic. Les actuacions es basaran en un seguit d'estudis, analítiques i de treballs que s'han fet en els últims anys, ratificats per una comissió d'experts per generar el màxim consens, atesa la complexitat de la intervenció.
 

La portalada, de mitjans del segle XII, és considerada una obra cabdal del romànic a escala internacional i és candidata a formar part del Patrimoni Mundial de la UNESCO.

 
Comentaris

Destaquem