El fantàstic: un gènere en creixement

Sant Cugat té actors i directors que cultiven aquest tipus de cinema i vol fer arrelar un festival amb continguts de terror

Sant Cugat no acostuma a sortir a les notícies per motius cinematogràfics. Malgrat això, durant els últims anys ha estat el cinema de gènere fantàstic i concretament el de terror un dels que més ha fet parlar. L’any 2011, al Sitges Festival Internacional de Cinema de Catalunya va projectar la pel·lícula Ushima Next amb la participació de dos actors santcugatencs, Gisela Figueras i Dani Amor, que ja havien coincidit a l’escola de Teatre de Sílvia Servan. Aquell mateix any, el director local Marc Carreté presentava a competició el seu primer curtmetratge Mal cuerpo.

El 2012, el mateix director va contraatacar amb un segon curt, Castidermia, i l’any 2013 va tornar al Festival de Sitges a presentar el tràiler del seu primer llargmetratge. Enguany Carreté ha projectat a Sitges Asmodexia, la seva primera pel·lícula emmarcada en el subgènere dels exorcismes i rodada entre Barcelona i Terrassa.

Aquest mateix director va ser precisament un dels organitzadors d’una nova iniciativa “de por” a Sant Cugat. Durant l’última Festa Major es va celebrar la primera Nit del Terror amb una mostra de curtmetratges, una Zercavila Zombi i xerrades al voltant del gènere fantàstic. Segons el mateix Carreté, “aquesta és la primera pedra del que volem que sigui un festival de cinema fantàstic permanent a la ciutat”.

També a Sant Cugat s’ha instal·lat la productora Dear Fear que ja ha produït Asmodexia i ha tret a la venda a la xarxa el joc Fist of Jesus basat en un curtmetratge en què Jesucrist lluita contra una plaga de zombies. Aquesta productora de continguts té previst presentar-se l’any vinent amb una cartera regular de projectes relacionats amb el gènere fantàstic i de terror.

Mira el vídeo de la primera Nit del Terror.

 
Comentaris

Destaquem