El món celestial de Barnils arriba a Canals-Galeria d'Art

'Verger celeste' és el nom de l'exposició que es pot veure a la sala santcugatenca fins al mes d'agost

L'artista santcugatenc Sergi Barnils és el protagonista de l'exposició que s'ha inaugurat aquest dijous, 5 de març, a Canals-Galeria d'Art. Una mostra que recull el treball més recent de l'artista sota el nom “Verger celeste”, i que configura l'exposició “més llarga que hi ha hagut a l'espai al llarg de tota la seva història”, com apuntava Josep Canals, director de la sala.

Una exposició que demostra, segons Canals, que “vivim una vibració especial, que la crisi no importa, i que aquests dies ens hem enamorat d'uns colors que han omplert la galeria”.

Canals també ha aprofitat per reivindicar el paper “d'un dels grans artistes europeus” tot assenyalant que “hem mogut la seva obra no sols estigui a Europa, sinó també al seu país, a Catalunya”.

Esclat volcànic de formes

La mostra s'ha inaugurat aquest 5 de març. FOTO: Artur Ribera

L'encarregat de presentar l'obra exposada ha estat Daniel Giralt-Miracle, crític i historiador d'art. El crític n'ha destacat l'evolució de l'obra de Barnils. “Del Sergi Barnils que vam poder veure el 1992 fins a l'exposició d'avui, hi ha hagut un canvi, una evolució cap a una obra més introspectiva”.

L'exposició d'avui és un esclat volcànic de formes, amb referències al pòsit cultural que ha adquirit durant la seva trajectòria”, ha definit Giralt-Miracle, tot afegint que “això que sembla fruit de l'espontaneïtat, és fruit de molta sedimentació”.

Igualment, ha volgut fer referència a un dels elements inspiradors de l'obra de Barnils, el llibre de l'Apocalipsi, recordant que “vol dir revelació; d'aquest verger que és el tema de l'exposició que avui ens presenta”.

L'obra que avui ens presenta és expressió de vida, pau i joia, que és la seva visió del món, que ens parla d'il·lusió”, ha afegit, to dient que “en un moment no fàcil, que hi hagi algú que ens doni esperança ens ajuda a seguir amb aquest recorregut”.

“Un canvi personal que es reflecteix en l'obra”

La mostra serà la que haurà estat més temps exposada a la sala. FOTO: Artur Ribera

Sergi Barnils ha explicat que l'exposició “ha estat pensada amb molta il·lusió, i amb mesos de feina” però “després de veure el muntatge que ha fet Adriana Barnils, en veure-ho, he pensat que valia la pena”.

L'artista ha confirmat que des d'aquella primera exposició a Canals-Galeria d'Art fins a l'actualitat, sí que hi ha hagut una transformació important. “La paleta es comença a il·luminar, i aquí hi ha la demostració”. I parlant de la ceràmica, l'ha descrita com l'art major, tot dient que “ens acosta als nostres orígens: el modelar, l'aigua, el foc...”.

Un canvi personal que, com ha explicat, “es produeix a partir de la lectura de la Bíblia, que em va portar a viure amb els peus a terra, però amb el cap enlaire”, destacant el llibre de l'Apocalipsi, que ens ensenya “aquest paradís a què de segur tots hi voldríem anar”.

 
Comentaris

Destaquem