El Museu de Sant Cugat col·labora en una exposició del Poblat Ibèric

El Museu i Poblat Ibèric Ca n'Oliver, a Cerdanyola, ha inaugurat recentment l'exposició 'Abans de l'Alba' per donar a conèixer la llarga història que té la zona de l'actual Sincrotró d'Alba

Situat a l'interior del Parc de Collserola i al nucli urbà de Cerdanyola es troben les restes del Poblat Ibèric de Ca n'Oliver.

Amb l'objectiu de conèixer el màxim de detalls sobre aquest poblat, cada any, des del 1998 i gràcies al pressupost d'un fons europeu, es duen a terme dos períodes d'excavacions. La darrera d'aquest any, realitzada a principis d'aquest estiu ha ofert dades rellevants als investigadors. Ja que s'ha pogut descobrir una secció transversal de dos barris de cases i el carrer del poblat.

Coincidint amb aquestes excavacions el Museu ha inaugurat l'exposició 'Abans de l'Alba', una mostra que vol donar a conèixer la vinculació entre els treballs de recuperació del patrimoni històric i l'expansió de les infraestructures i equipaments que configuren actualment el Parc de l'Alba, amb el Sincrotró a l'epicentre.

La mostra exposa com després de més de 30 anys de treballs arqueològics i 57 intervencions, és possible reconstruir la història de la Plana del Castell. A l'exposició, a més de conèixer aquests treballs d'excavacions que s'han anat fent, es poden veure restes paleolítiques trobades al campus universitari de l'Autònoma de Barcelona (UAB) o restes ceràmiques als terrenys del Sincrotró, l'Església vella de Sant Martí o la zona poliesportiva de la UAB.

En aquesta mostra, que hi ha col·laborat el Museu de Sant Cugat, també ha comptat amb la participació de la Diputació de Barcelona i el Consorci del Parc Tecnològic.

 
Comentaris

Destaquem