El Museu de Sant Cugat restaura la verge del carrer de Santa Maria

La figura tornarà a lluir a la façana de l'edifici a finals d'estiu

El Museu de Sant Cugat està portant a terme la restauració de la figura de la verge de la façana de l'edifici del carrer de Santa Maria, número 27. Una restauració, a petició de la comunitat de veïns de l'edifici, que es preveu estigui enllestida a finals d'aquest mateix estiu.

Com ha explicat Lluís Campins, director del Museu, els veïns van sol·licitar la intervenció ara fa més d'un any a l'Ajuntament de Sant Cugat. Una tasca que ha estat encarregada al Museu, i que s'està portant a terme.

Es tracta d'una figura de la Verge de l'Assumpció realitzada per encàrrec particular als anys 40 al taller santcugatenc de Joan Cortina. Als anys 60, la figura es va ubicar a la façana del nou edifici. Una peça amb "valor testimonial i històric", com afirma Campins, pel taller on es va crear.

Feta amb pedra artificial, a la figura li manquen les mans, que s'han perdut amb el pas dels anys. La tasca de restauració consistirà a "netejar la figura i, a criteri del restaurador, possiblement reconstruir-li les mans", ha explicat Campins. Una intervenció "no complicada", però que "no és ràpida", com ha assegurat el director del Museu, i que es preveu que estigui enllestida a finals d'estiu.

El cost de la intervenció l'assumirà el Museu de Sant Cugat, i la seva ubicació, així com la retirada feta, anirà a càrrec de la Brigada Municipal.

La verge està sent restaurada  FOTO: Cedida

 
Comentaris

Destaquem