El Museu del Còmic obrirà les seves portes a principis d'any

El centre és d'iniciativa privada i portarà a Sant Cugat les col·leccions més importants del gènere

El Museu del Còmic a Sant Cugat de Vallès podria obrir les portes a finals de 2018 o principis del 2019, tal com ha explicat un dels seus impulsors, Paco Baena. Actualment, l'edifici que ocuparà, l'antic Ateneu a la plaça de Pep Ventura, es troba en obres. "Calculem que les obres acabaran cap al mes d'octubre, i després se li donarà forma. La idea és que estigui enllestit a finals d'any, màxim, principis de 2019", ha detallat.

El museu, el primer d'aquestes característiques a l'estat espanyol, comptarà amb una exposició permanent d'entre 300 i 500 obres provinents de fons privats dels tres impulsors del projecte, Paco Baena, José Luis Villanueva i José María Delhom. "És el fons més important de l'Estat, i també serà el primer museu d'aquestes característiques, fet que ens ha fet decidir a impulsar-lo", ha detallat.

De fet, disposen del fons documental més gran del país entre setmanaris, Tebeos i dibuixos originals. Una suma de capçaleres, entre col·leccions completes, monogràfics, exemplars d'arxiu i obra original d'unes 30.000 unitats.

Aquesta exposició permanent proposarà un recorregut des de la primera publicació dedicada íntegrament al Tebeo o Historieta (The Monigoty, 1897), fins a les capçaleres o personatges més recents.

A més de l'exposició permanent, també hi haurà diferents exposicions temàtiques temporals dedicades als diferents gèneres del còmic, així com als seus autors, guionistes i segells editorials, entre altres.

"L'objectiu és preservar i conservar aquest material, que és important", ha afegit Baena, recordant que la iniciativa és privada i que s'està treballant per voluntariat. "El que sí que estem buscant és finançament per poder anar més enllà", ha afegit, "però primer el volem posar en marxa, i a partir d'aquí, seguir ampliant".

 
Comentaris

Destaquem