El retorn del rock santcugatenc dels 60 a través d'una exposició fotogràfica

L'artista Frederic Cabanas inaugura a la Casa Museu Cal Gerrer una mostra amb fotografies per retratar l'inici dels grups de música moderna

El 1960 va néixer a Sant Cugat el primer grup de música moderna, els Fracs Noirs, que després es rebatejarien amb el nom d'Els Xinots. Aquest grup va obrir el camí a tota una sèrie de conjunts que durant la dècada dels 60 van proliferar al municipi. Ara, l'artista Frederic Cabanas ha reunit fotografies d'aquests grups cedides pels mateixos músics en una exposició a la Casa Museu Cal Gerrer. Tot plegat, ha dit Cabanas durant la inauguració de la mostra aquest dijous, 11 d'abril, per retre un homenatge a uns músics "que no han perdut mai l'esperit". 

Rafael Grau "Xinot", impulsor del grup FOTO: TOT Sant Cugat

Rafael Grau "Xinot", impulsor del grup FOTO: TOT Sant Cugat

El segon capítol d'una història

Aquesta exposició forma part d'una "història" que es va començar a explicar amb la publicació del llibre Conjunts de Sant Cugat dels anys 60. La generació Beatles/Rollings. L'obra recull el moviment dels grups musicals de Sant Cugat dels 60 i ho acompanya amb més de 400 fotografies inèdites de conjunts com Els Xinots, Clan Junior, Els Fatídics, Pirates, Tucan's, Almar's, Stilman's, Aloha i la Masa. 

Més info: Cabanas presenta 'Conjunts de Sant Cugat dels anys 60' amb els seus protagonistes

L'exposició repassa el naixement de diversos grups durant els 60 FOTO: TOT Sant Cugat

L'exposició repassa el naixement de diversos grups durant els 60 FOTO: TOT Sant Cugat

El segon capítol és l'exposició d'algunes d'aquestes fotografies. El tercer arribarà en forma de cicle de cinema, en el qual es faran projeccions a la sala d'audiovisuals de Cal Gerrer del 18 al 20 de juliol, amb un col·loqui amb els protagonistes de cada pel·lícula. Són documents que van dels 6 als 50 minuts de durada, i es projectaran dues vegades per setmana, els dijous i els dissabtes a les 18.30 h.

Les velles glòries, en concert

El recorregut, però, no acaba aquí. La regidora de Cultura, Núria Escamilla, ha anunciat que el 21 de juny, amb motiu del Dia de la Música, es farà un concert a la plaça de Barcelona amb alguns dels grups protagonistes de l'exposició. El amics de la Masa, Clan Junior, The Clipper's seran alguns dels participants, amb l'actuació també del cantautor Pere Codó.

Una actuació al final de l'acte d'inauguració de l'exposició FOTO: TOT Sant Cugat

Una actuació al final de l'acte d'inauguració de l'exposició FOTO: TOT Sant Cugat

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem