Cartell de la primera edició del Sang Cugat FOTOS: Artur Ribera i Lali Puig

Cultura

El Sang Cugat omplirà la ciutat de literatura i cinema negre

Cinema, sèries i literatura en la segona edició del festival de literatura i cinema negre

La segona edició del Sang Cugat, el festival de literatura i cinema negre, omplirà d'activitats la ciutat entre el 27 i el 29 de setembre. Presentacions de llibres, curmetratges o debats són algunes de les activitats programades, que es desenvoluparan totes a Cal Temerari, coorganizador del festiva conjuntament amb Edicions Xandri i El Cinèfil.

Sang Cugat començarà dijous 27 de setembre amb la presentació del nou llibre de l'editorial Edicions Xandri 'El futbol és així'. Una obra que recopila diverses històries d'onze escriptors amb l'esport com a protagonista i el gènere negre com a fil conductor. Hi seran present tots els autors, entre els que hi ha els periodistes Xavi Torres i Frederic Porta.

Divendres 28

Divendres hi ha programades dues taules rodones sobre el món més negre. 'Casos reals de crims catalans: la ficció inspirada en la realitat' és la primera, en què participaran escriptors que han escrit una novel·la basant-se en crims reals que han passat a Catalunya. La segona serà 'Negre més enllà del negre: quan el crim s’endinsa en altres gèneres'.

Divendres a partir de les nou arrenca el cinema del Sang Cugat, amb una sessió de curtmetratges dedicats especialment a l'humor negre.

Dissabte 29

El dissabte començarà amb una activitat per a tota la família, 'Qui ha matat el César', en què es convida als participants a resoldre un crim literari i a jugar a ser el detectiu d'un cas.11.00 -

A partir de les dotze hi haurà una taula rodona sobre la novel·la negra d'arreu de Catalunya i, a les 13 hores, la figura de Manuel de Pedrolo serà protagonista amb unes converses amb la comissària de l'any Pedrolo.

A partir de les cinc de la tarda hi haurà una altra sessió de curtmetratges, amb la projecció de 'Operación preferente' de Roger Comella i Carles Velat,  'Fugit' de Marta Bayarri i 'Cunetas' de Pau Teixidó.

Per tancar el festival hi haurà una xerrada sobre les sèries negres més emblemàtiques de la història de la televisió, des de 'Colombo' fins a 'Mindhunter'.