El Sang Cugat vol estendre's durant l'any

La primera edició del festival de novel·la negra a Sant Cugat aconsegueix l'objectiu d'acostar el gènere als santcugatencs

El Sang Cugat ha tancat la seva primera edició amb un balanç positiu i amb la mirada posada en fer créixer el festival de novel·la negra amb activitats durant l'any. Així ho ha explicat Joan Ramon Armadàs, membre organitzador del festival.

El festival s'inaugurava dijous, 5 de novembre, amb una xerrada sobre novel·la negra i finalitzava diumenge dia 8 parlant dels crims a Catalunya. Quatre dies de festival dels quals l'organització n'està satisfeta, ja que “ha aconseguit moure gent i acostar-la a la literatura, que ja és molt, i a sobre s'han venut llibres. Aquestes activitats demostren que hi ha interès per la literatura, i la nostra aportació és que aquest interès creixi”, explica Armadàs.

Tot i no disposar de dades exactes de participació, Armadàs destaca que la sala d'activitats (amb una quarantena de cadires), es va omplir en gairebé totes les propostes. El dia amb més afluència va ser el dissabte. “Entre una cosa i altra, primer amb la xerrada de periodistes, el cinema i la dona al gènere negre, i empalmant amb el menú de matança i el crim tònic, potser va ser el dia més mogut”. Amb tot, des de la inauguració de dijous, i fins al vermut de diumenge a la plaça de Pep Ventura, totes les propostes van gaudir de públic.

Les imatges del festival.

El festival de novel·la negra finalitzava diumenge. FOTO: Lali Puig

Un dels èxits el festival va ser la conjunció entre literatura i gastronomia. “Ha donat un contrapunt. Després d'escoltar segons quines xerrades, baixar a fer unes copes de vi, o fer un menú en la matança ha agradat molt”, remarca Armadàs.

En aquest sentit ha apuntat que “si fem activitats en un futur relacionades amb la literatura, intentarem, en la mesura que sigui possible, seguir vinculant-ho amb la gastronomia, perquè potser algú arribarà a la literatura gràcies al fet que ho amaneixes amb un bon vi”.

El festival es repetirà. Amb tot, per Armadàs, “la intenció és que el Sang Cugat no hagi d'esperar a novembre vinent, sinó que intentarem fer activitats al voltant de la gastronomia i la novel·la negra durant l'any, no com a festival, però sí algunes jornades”. “La intenció és que durant l'any hi hagi més Sang Cugat”, sentencia.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem