El santcugatenc JR Armadàs impulsa la 1a Setmana del Cinema en Català

Se celebra als Cinemes Texas de Barcelona fins al diumenge, dia 20 de gener

El periodista i director d'El cinèfil, el santcugatenc JR Armadàs, impulsa la 1a Setmana del Cinema en Català, un nou projecte que té la voluntat d'incrementar i de visibilitzar el cinema rodat en llengua catalana i el doblatge en català de pel·lícules en altres llengües.

D'aquesta manera, des d'aquest dimecres, dia 16, i fins al diumenge, 20 de gener, es projecten als Cinemes Texas de Barcelona més de 20 produccions incloent pel·lícules, curtmetratges, capítols de sèrie i documentals. Entre elles, les quatre pel·lícules candidates al Premi Gaudí de Millor Pel·lícula (Jean-François i el sentit de la vida, Les distàncies, Formentera Lady i Yo la busco), el documental santcugatenc Alçades, de Judith Colell, i el curtmetratge, també santcugatenc, Clandestí, d'Ivan Mulero i JR Armadàs.

Entre altres propostes destacades, la Setmana del Cinema en Català retrà un homenatge al director Esteve Rovira projectant la pel·lícula Serrallonga tot celebrant el 10è aniversari de la seva emissió a Televisió de Catalunya. El reconeixement també inclourà la projecció d'un capítol inèdit de la sèrie Com si fos ahir, projecte en el qual treballa actualment. També es farà la preestrena del documental Cinema amb ç dels directors Toni Pinel i Cris Gambín.

La Setmana del Cinema és Català neix amb una bona colla de suports al darrere. Capitanejada per El cinèfil, aquesta nova mostra compta amb el suport dels Cinemes Texas, on es realitzen totes les projeccions, l'Acadèmia del Cinema Català, la Direcció General de Política Lingüística, Televisió de Catalunya, el CECAAC (Centre Experimental de Cinematografia i de les Arts Audiovisuals de Catalunya) i FilminCAT.

Consulteu la programació.

 
Comentaris

Destaquem