El 'Teixim la ciutat' posa en valor l'art tèxtil a Sant Cugat

La segona edició de la jornada s'ha celebrat aquest 13 de juny amb un augment del nombre d'activitats

El Teixim la ciutat es consolida a la ciutat. Així ho ha explicat el director del Museu de Sant Cugat, Lluís Campins, al TOT Sant Cugat tot fent balanç de la segona jornada d'aquestes característiques que organitza la ciutat.

"Han crescut el nombre d'activitats, els veïns s'hi impliquen, i ja avui teníem sol·licituds per participar de la propera edició", després de l'acte de cloenda de la jornada dedicada a l'art tèxtil.

Una cloenda celebrada al Museu del Tapís Contemporani, eix vertebrador de l'activitat. Durant el dia, 175 persones han passat per aquest equipament, ja fos per visitar l'exposició permanent, participar d'alguns dels tallers organitzats, o bé assistir a la inauguració i visita comentada a la 10a Triennal Internacional de Mini-Tèxtil, organitzada pel Musée Juan-Lurçat de França. Una mostra que és el segon cop que visita Sant Cugat, amb obres d'artistes internacionals. En total, 64 peces de petit format al voltant del lema Massa tela, o no.

La jornada coincideix amb la celebració del Dia Mundial de Teixir en Públic, i és una iniciativa dels Museus de Sant Cugat, amb la col·laboració de diferents col·lectius amb l'objectiu de “teixir complicitats amb la ciutadania per per donar a conèixer la tradició tèxtil del municipi”, com explica Campins.

Amb tot, la participació en general sembla que ha disminuït respecte l'any passat. "Encara no tenim les dades definitives, però si l'any passat van participar 500 persones, enguany calculem que unes 400 han participats dels tallers al carrer, i de les diferents activitats", explica Campins.

La jornada

Diferents activitat vinculades a l'art tèxtil s'han fet als carrers de Sant Cugat. FOTO: Lali Puig

Durant tot el dia s'han succeït els tallers en diferents indrets de l'àrea d'influència del Museu del Tapís Contemporani. Una d'elles, a la plaça de Lluís Millet, on s'ha fet un gran mandala al matí, i atrapa somnis a la tarda, amb àmplia participació de nens i nenes de totes les edats, acompanyats de les seves famílies.

Mentre, al carrer de Villà, diferents tallers ensenyaven tècniques per teixir mentre es compartien les experiències i s'establia un espai de diàleg.

Unes activitats amb l'objectiu de posar en valor l'art tèxtil que s'han estés a una vintena d'emplaçaments de la zona.

La cloenda s'ha celebrat al mateix Museu del Tapís Contemporani, on s'han sortejat diferents obsequis als participants de la jornada, i s'ha pogut gaudir d'un berenar.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem