El TOT enceta secció amb la voluntat de conèixer millor el català

El Servei Local de Català amb la voluntat d’obrir-se més als santcugatencs, engeguen la secció “Batecs de català” a l’apartat “Ensenyament” de l'edició paper del TOT

Un total de 1.250 caràcters explicaran cada setmana desenes d’eines per conèixer millor la llengua. A l'octubre s'ha estrenat una nova secció de català a l'edició impresa del TOT Sant Cugat i el web en reproduirà el contingut. Segons Albert Masià, professor del Servei Local de Català de Sant Cugat, "el que publicarem són els errors freqüents de la llengua i curiositats lingüístiques. A més, el lector hi trobarà dubtes lingüístics i respostes; resolució de consultes, explicació d’errades, l’origen de les paraules, entre d'altres.". (Llegeix l'entrevista a Albert Masià).

Reproduïm el primer article publicat el tres d'octubre al TOT Sant Cugat paper:

No podem tenir “agulletes”

Ara que és temps d’inici de curs, tothom fa bons propòsits: fer esport, estudiar català, portar una dieta sana... Doncs bé, si no estem acostumats a fer esport, el cos se’n ressent i, l’endemà, arribem a la feina i se’ns escapa un “Ahir vaig anar al gimnàs i avui tinc unes agulletes...”. Ai, no! El que hauríem de dir és “Ahir vaig anar al gimnàs i avui estic cruixida pertot...”. Un altre exemple: “Ahir vaig pujar tantes escales que tinc les cuixes ben cruixides”. Anem amb cura de no quedar tan cruixits, doncs!

I ja que parlem de bons propòsits i d’inici de curs, sapigueu que si sou uns lletraferits gaudireu d’allò més amb el curs del nivell Superior (antic D) els divendres a la tarda o amb el curs d’escriptura creativa (dilluns al matí). Demaneu-nos-en informació!

Per a la propera setmana, us proposem que ens feu arribar paraules que només es diuen al Vallès. Nosaltres ja en tenim un recull que compartirem, però si en teniu més i ens les feu arribar a santcugat@cpnl.cat, participareu en un sorteig de dues entrades per al cinema en català.

 
Comentaris

Destaquem